dimarts, de febrer 12, 2013

Un veí molest

A totes les escales n'hi ha un, aquell veí molest, que posa la música alta a la matinada, o deixa les escombraries on no toca. Els països també tenim veïns emprenyadors, i si en un passat el Japó era el veí emprenyador ara li toca el torn a Corea del Nord.
Avui els nostres veïns ha decidit celebrar la "Patum" abans d'hora i han fer "petar una traca nuclear" al badiu del costat, per ser exactes a 1.000km de casa, que avui en dia són dues hores d'avió, fins hi tot amb Ryanair. I això no és tot, resulta que els veïns han aconseguit, ja em direu com, fabricar un coet amb una abast de 3.000km, o sigui que si volen ens munten una revetlla el dia menys pensat.

 I no és que ho hagin de fer, però si volen, poden, i amb el gamarús de Líder Suprem que tenen, qualsevol dia se'ls pot escapar alguna fulla, car no crec que tinguin la seguretat més avançada del món.
Això sense tenir em compte que no sabem fins quin punt la "gracieta" d'avui ens pot afectar, tant d'escàndol que es va muntar per l'accident de Fukushima, ves si aquest no serà pitjor.

Al Japó no tenim exercit propi, per un article a la Constitució, però tenim les anomenades Forces d'Autodefensa, i és clar un munt de bases Americanes, una d'elles aprop de casa, ja que tenim l'honor ( dubtós ) de ser el primer lloc on McArthur va posar els peus.
Això vol dir que si ens busquen brega, serem els primer de rebre. Sincerament no em fa gens de gràcia.

No es pot dir que el Japó hagi estat un bon veí, però el passat imperialista queda molt lluny i preferim vendre que estucinar. A Corea, però, no sembla que tinguin un esperit massa conciliador, ni amb la mort de l'altre dictador, el fill. Ara el nét, continua amb el missatge de l'odi, amagant les misèries del seu poble.




 Kim Jong Un avui, celebrant l'èxit de la prova nuclear, l'únic gras de la foto, voldrà dir alguna cosa?

 El tercer d'una nissaga de dictadors, democràcia popular?

A és on som nosaltres, B és Kilju, on s'ha fet la prova, i C és Fukishima, entre A i B hi ha 1.000km. És com si el Regne del Marroc fes proves nuclears, Europa s'enfadaria?

5 comentaris:

maria ha dit...

Estan sonats.
Una vegada vaig llegir un llibre molt recomanable del dibuixant Guy Delisle "Pyongyang" i és que els describia a la perfecció.
Sotmesos a un dictador que els hi renta el coco.

Carquinyol ha dit...

Per proximitat de dates jo crec que més que la 'Patum' està preparant la mascletà de les falles.

Estan ben sonats, però lamentablement no són els únics. Per cercar règims que es basen en enemics exteriors (o interiors...) bo cal anar al nostre Extrem Orient

Anònim ha dit...

llàstima que no tinguin petroli, sinó "algú" ja els tindria més controlats...

tobuushi ha dit...

maria
Té molt bona pinta el llibre, a veure si el trobo, tot i que crec que serà difícil. Gràcies per ensenyar-me'l.

Carquinyol
Tens raó avui l'he vist al 3/24

pons007
Només tenen, gana, misèria i dictadura.

Claire ha dit...

Uuufff, estan realment sonats...
A mi em fa por...