dimecres, de març 14, 2007

White Day, el Sant Valentí dels nois

Al Japó, com ja sabeu, tenen una cultura molt diferent a la nostra, però malgrat aquesta gran diferència, els japonesos han sabut adaptar moltes coses estrangeres a la seva cultura, alhora que ells també s'occidentalitzaven. Però no us penseu, malgrat tot, crec que són els menys occidentalitzats de tots els països orientals, si els comparem amb els coreans o els xinesos (de les grans ciutats, és clar). Quan vaig visitar Seül la vaig trobar molt europea, comparada amb Tòquio.
Un dels motius d'aquest fenomen és els que podríem anomenar els "Japan Twist", els japonesos tenen la capacitat d'agafar una cosa i donar-li la volta al seu gust. Per exemple el que fan amb el Nadal, que el converteixen en una festa pels enamorats.

El mes passat us vaig parlar de Sant Valentí a la japonesa, recordeu que us explicava que, en aquesta data les noies regalen xocolata als seus estimats, o a les persones amb qui tenen un afecte especial o un compromís social.
Dons avui és el contrari, avui és White Day, o en japonès ( howaito dei ), el dia blanc. Aquest dia els nois hem de regalar a les nostres aimades, galetes, no xocolates ni bombons, però galetes. 3 vegades més (sanbai-gaeshi) dels que hem rebut per Sant Valentí. I és ara quan hem de passar vergonya anant a comprar les capsetes especials decorades amb llacets roses o blancs.

El White day és una festivitat purament comercial que es celebra només al Japó i Corea, i que sembla que té com origen una campanya de marketing de l'empresa Marshmalow encetada l'any 1965.
Com us he dit abans es regalen galetes, però des de que visc aquí les companyies xocolateres s'han tret de la màniga la xocolata blanca, al cap hi ha la fi és White Day, no?


1 comentari:

Anònim ha dit...

Al Japó us passeu la vida regalant dolços eh? No m;estranya que siguin tan econòmics els dentistes allà hehehehe.

La veritat es que les festes, sigui quin sigui el seu origen, cada cop son mes comercials. El mercat ho ha d;aprofitar tot, que hi farem.