dilluns, d’abril 02, 2007

El Hanami i el Sakura matsuri

Malgrat que el dia especial per celebrar la primavera va ser el dimecres de la setmana passada, la feina i els compromisos fan que la majoria dels japonesos celebrin aquesta festivitat el cap de setmana següent, potser de manera escalonada.
Aquest cap de setmana el temps va ser especialment bo, malgrat els núvols.

La festa de la primavera és el Hanami, (literalment mirar les flors), als japonesos els encanten les flors, no en va el símbol que llueixen al passaport és una flor de crisantem, la flor de l'emperador. També en la seva "heràldica" tradicional trobem multitud de flors, com es pot veure en els "segells" familiars (kamon) de les principals famílies nobles de la seva historia ( els Oda, el Toyotomi o els Tokugawa). Però la flor que els japonesos més s'estimen és la flor del cirerer (sakura).
Per això quan els cirerers ens regalen amb la seva bellesa els habitants d'aquestes illes s'apleguen sota els cirerers per admirar les flors tot menjant, bevent o cantant (karaoke).
La veritat és que fan molt de goig. Són cirerers bords, només criats pel gaudi visual, per adornar vil.les i ciutats, i els magnífics jardins imperials de les ciutats de Nara i Kyoto.

Les imatges no són de llocs tan refinats però del meu poble Hadano, el passeig del riu i d'un festival Sakura Matsuri a la seva vora.
Si mai veniu al Japó, aquesta és una de les millors èpoques.



2 comentaris:

Anònim ha dit...

La veritat és que cada dia quedo més sorprés al veure la quantitat de celebracions que realitzen els japonesos !!

tobuushi ha dit...

i aixo que nomes explico la meitat de les que conec, ;P