Avui és festa nacional, cada 14 de gener els japonesos que han fet o faran 20 anys durant l'any reben de l'ajuntament el diploma de ciutadania, o el que equivaldria a la majoria d'edat legal.
Al Japó la majoria d'edat no és als 18 anys com a la majoria de països europeus sinó als 20, malgrat que poden conduir cotxes , no poden fumar ni beure alcohol, ni votar.
Es fa una cerimònia al centre cultural o social de la vila, presidida pel batlle i el consistori municipal, d'aquesta cerimònia se'n diu "seijinshiki".
Les noies vesteixen bonics kimonos de colors amb mànigues llargues fins als peus,normalment símbol de que són fadrines. Pel fred dues unes capellines de pell. Tot plegat fa goig de veure.
Aquests kimonos són, potser, els més bonics dels que es posaran mai, sinó és que es casen a l'estil "wafu", tradicional japonès, cosa que només fan el 8% de les parelles. Aquestes peces acostumen a valer molts diners, els preus oscil·len des dels 200.000 iens fins a més d'un milió, segons la qualitat de la seda, l'estampat, els brodats i és clar les pells. Per moltes families és representa una despesa massa important per això molts opten per llogar els kimonos, altres ho consideren una inversió, ja que la noia se'l posarà també el dia que sigui presentada al seu promès ( "omiai", matrimoni concertat ), en bodes o cerimònies especials on s'ha de quedar bé o anar vestit molt formal.
Així doncs és una bona oportunitat per gaudir del Japó més pintoresc, almenys als ulls d'un "guiri".
3 comentaris:
Vaja!! Una altra cosa que desconeixia completament. I van...
Que maques! Jo també tinc un kimono, incomplert ja que em falta el cinturó, però no és tan maco com el de les fotos.
Jo també aprenc una cosa nova cada dia, crec que ni ells mateixos saben el que tenen.
Potser tens un yukata, un kimono d'estiu...
La part que et falta, l'obi, és la més cara.
Publica un comentari a l'entrada