dimarts, de juliol 28, 2009

El Museu del Manga

Al Japó, tothom sap que el nostre primer ministre Taro Aso és un aficionat del manga i l'anime. És un ídol a Akihabara, el barri otaku de Tòquio, on es venen galetes i xocolates amb la seva caricatura, i ho es poden veure cartells anunciant l'amor que el ministre té per la cultura manga.
Però aquesta afició ha derivat en polèmica quan el primer ministre ha impulsat la creació d'un nou Centre Nacional per les Arts Multimèdia ( NCMA ). Populament conegut pel Manga Museum.
L'escàndol va saltar al Parlament japonès el passat mes d'abril quan es va anunciar una nova partida pressupostaria de 11.700 milions de iens per pagar el museu. L'opocisió ha saltat, i també alguns membres del partit de govern. Masses diner per construir un museu dedicat als "tebeos", o "un meidokissa molt costós".
Potser sí, però a part del de Kyoto, al Japó no hi cap museu dedicat ni al manga ni l'anime. Produccions que, per altra banda són una important font de riquesa pel país.

Jo crec que hi hauria d'haver un museu modern, interactiu dedicat al manga i l'anime, no sé si el projecte del primer ministre es prou interessant, a mi em sembla un edifici avorrit. Potser haurien de fer venir expert en museística francesos, que en saben molt de fer museus. Però el que és segur que un museu d'aquestes característiques atrauria molt turisme, cosa que per ara no sembla interessar massa als japonesos.

6 comentaris:

maria ha dit...

Quina delicia estar dins d'un museu d'aquest tipus.Home, el projecte no sembla gaire interessant,però pot ser un cop engalanat queda maco i tot...

Joan ha dit...

Fa temps vaig llegir que la indústria del manga representa la quarta o cinquena que més diners mou al Japó...

No sé si és veritat, però que es tracta d'una activitat econòmica molt important està clar (si no recordo malament, Tòquio és plena de botigues de manga i anime, especialment Akihabara i Shibuya. De fet, hi ha manga per tot arreu, a les estacions, al carrer, etc).

A més, agradarà més o menys, però el manga ha estat (i és) un important representant del pais arreu del món (una mica com passa amb el Barça i Catalunya) i n'exporten a cabassos.

Tot plegat doncs crec que es mereix un bon museu. El que ja no sé és si això tindrà gaire impacte en el turisme. Japó és un destí inmensament interessant amb museu o sense.

tobuushi ha dit...

Bé, el museu del manga de Kyoto ha rebut mig milió de visitants en dos anys. No dic que vingui gent monés a visitar el museu, però je que hi són potser el visitin.

Joan ha dit...

Déu n'hi dó l'èxit del museu de Kyoto.
No coneixia aquesta dada.

Si no m'equivoco també hi ha un museu de l'estudi Ghibli que també el visita molta gent, oi?

優次 (Yuji) ha dit...

No dubto que aquests que condemnen als ani wota també gaudeixen del mangà i de l'anime a la seva intimitat xP

tobuushi ha dit...

Sí, l'estudi Ghibli té un petit museu a Tòquio, per anar bé has de reservar entrades amb antelació, o comprar-les en algun "conbini" ( cornershop ), com Lawson.
També Anpanman té un museu a Yokohama que és molt popular.