Potser per això aquest cop han votat diferent, potser han vist que els americans havien volgut un canvi radical, i ells també.
A casa de l'Aya sempre han votat, aquest cop ho van fer per endavant a l'ajuntament, en previsió per que pogués passar el diumenge. Ells sempre han votat demòcrata, i aquest cop no va ser una exepció. Sembla ser que la participació va ser molt alta, i que els resultats obtinguts pel partit guanyador han estat aclaparadors.
Jo, la primera vegada que vaig veure el nostre futur primer ministre li vaig dir a l'Aya que em recordava al meu antic cap, quan treballava a Manresa dissenyant autocars, el meu cap era enginyer, i ves per on el sr. Hatoyama també, serà que els enginyers tots fan la mateixa cara? Espero tanmateix que no tingui idees d'inventor sonat.
Sembla ser que aquest senyor és membre de l'èlit japonesa, té avantpassats fundadors de la Universitat Waseda, on va estudiar el meu sogre, una de les més prestigioses del país, el seu avi va ser Primer Ministre i el fundador del partit que ara representa, i una peça clau en les relacions amb la Unió Soviètica durant els anys 50.
Va estudiar a Amèrica o sigui que deu parlar anglès, cosa no gaire freqüent.
No sé com aniran les coses, al Japó canviar alguna cosa és molt difícil, però de moment el candidat del DPJ de l'aria on votava l'Aya era una dona, i el mateix Hatoyama ha assegurat que la seva dona tindrà un paper molt actiu en política i exercirà el seu paper de primera dama.
A veure que dura, l'altra dia contava els primers ministres que he tingut des que sóc al Japó, amb aquest van cinc en cinc anys.
3 comentaris:
Almenys al Japó alguna cosa sembla voler moure's, que es mogui o no ja és una altra qüestió.
Aquí, en canvi, ni intenció de moure's sembla haver...
ei soc la laia, pasam el teu mail pq li pugui dir a ta germana que es una penjada per no escriurem i que la trobo a faltar
el meu es: laia.casula@gmail.com
A veure si us canvia gaire la política.
Ja ens ho explicaràs.
Publica un comentari a l'entrada