Aquesta màquina fa arròs bullit que és imprescindible en la dieta japonesa. L'altre dia al Museu de Hiratsuka, vaig veure un model de Suihanki de la casa Toshiba, dels anys 70'. Un màquina senzilla que bullia l'arròs al moment, sense res més.
Nosaltres tenim una màquina més sofisticada, del segle XXI, una Mitsubishi, que cuina diferents tipus d'arròs, que es pot programar, i conserva l'arròs per dies a la temperatura i humitat òptimes pel consum. La nostra Suihanki no desprèn vapor, per tan pot estar tancada dins l'armari sense problema, però a part d'això, estalvia aigua i energia, ja que recicla l'aigua i el vapor, que d'altra banda el perdria, per millorar la qualitat de la cocció. És l'abans i el després.
Fa gràcia veure com la tecnologia avança també en les petites coses que et fan al vida més fàcil.
Per cert la primera vegada que vaig venir al Japó, vaig voler comprar-ne una però el dependent es va negar a vendre-me la perquè me la volia endur a l'estranger. Coses de la garantia, segons ell.
2 comentaris:
A barcelona hi ha un lloc on també en venen. :)
Valen potser 60 euros la més barata (tampoc he inspeccionat preus a fons que diguem), i si no en tinc cap és perque tampoc mengem tant d'arrós a casa.
60 euros! Què barates, al Japó en tenim per aquest preu! Deuen ser xineses. La nostra és de les cares però no la que més, i ens va costar 510 euros ara fa 3 mesos.
El preu normal potser d'uns 180 euros.
Però val la pena, per a nosaltres l'arròs és bàsic.
Publica un comentari a l'entrada