dilluns, de juny 06, 2011

Festa xinesa a Yokohama

Aquest cap de setmana hi havia una festa xinesa a Yokohama, aquesta ciutat, juntament amb Kobe són les dues ciutats japoneses que gaudeixen d'un barri xinès, que no "xino".
Visitar el barri xinès de Yokohama, el Chukagai, és com fer un viatge a la Xina, ja que la majoria dels seus habitants són xinesos i la decoració dels carrers no té res a veure amb Japó.
El Chukagai és ple de botigues de regals, supermercats, restaurants i pastisseries xineses. Les entrades al barri estan assenyalades per unes portes de decoració xinesa.

Yokohama va ser el primer port ( a part de Nagasaki restingit als holandesos ) que es va obrir al món, duran el final del període Edo i and la Restauració de Meiji, Yokohama va rebre la visita dels primers comerciants, estrangers que s'hi van establir per barris, els occidentals per una banda i els xinesos per una altra. Els britànics, que tenien colònies a la Xina, van portar molts treballadors xinesos de Hong Kong com s'explica molt bé a la noveŀla "Gaijin" de James Clavell. Posteriorment la ciutat es va convertir en el port de mercaderies més important del país d'on sortien vaixells per anar arreu, sobretot a San Francisco i Seattle.
La ciutat recorda molt l'esperit de finals del S.XIX i al barri xinè s'hi respiren olors d'especies i tradicions que et tranporten a lloc exòtics i d'aventures passades.











4 comentaris:

Assumpta ha dit...

Una preciositat de reportatge fotogràfic!! :-)

Per cert, no tenia ni idea de tot el que expliques, clar... però m'ha cridat l'atenció això del PORT de Yokohama... i m'ha fet pensar en el Yokohama Marinos, l'equip de futbol... Té a veure alguna cosa amb el port el fet que porti el nom de "Marinos"? :-)

Laura ha dit...

Quin festival de colors! Preciosos els vestits! M'ha agradat el post: un barri xinès dins d'una ciutat japonesa: doble ració d'exotisme! Bé, per als que no vivim a Japó. :)

tobuushi ha dit...

Assumpta.
Yokohama vol dir "al costat de la platja". L'equip dels Marinos té una àncora a l'escut, i la paraula Marinos és castellà, no sé perquè van triar el castellà suposo que els va agradar com sonava, i la mascota dels Marinos és una gavina.
Lalu.
Al Japó hi ha pocs llocs on la japonesa no sigui la cultura dominant, dos són els barri xinesos de Yokohama, i de Kobe, un altre la Cuitat holandesa de Nagasaki i potser el barri Coreà de Shin-Okubo a Tòquio. Has de tenir en compte que per als japonesos el què és realment exòtic és "Versailles".

Assumpta ha dit...

Ei, moltes gràcies per la informació!! :-))