dilluns, de juliol 11, 2011

Tanabata 2011

El cap de setmana passat hem celebrat Tanabata, el festival de les estrelles. L'any passat ja us en vaig parlar, molt extensament. Als següents apunts:
La Llegenda de Tanabata.
La Festa de Tanabata_1.
La Festa de Tanabata_2.
Enguany la festa ha estat, per dir-ho d'alguna manera, desangelada, l'ajuntament va decidir eliminar els focs artificials ( Hanabi ), la cavalcada, i la iŀluminació nocturna, algunes de les mesures han estat per respecte a les víctimes del terratrèmol-tsunami de març, altres com a mesura estalviadora, mesura que no comparteixo, perquè el festival porta més diners a la ciutat que en gasten quatre bombetes. Les mesures d'austeritat han arribat als comerciants que tampoc han invertit massa en crear decoracions tan boniques com altres anys. Tanmateix, la ciutat s'ha omplert de visitants i els carrers eren un brogit de noies vestides amb els tradicionals Yukata ( Kimono de coto d'estiu ), badocs i venedors de tot tipus de llaminadures.

Tanabata celebra la reunió de la Princesa Orihime amb el seu enamorat Hikoboshi.

...amb Kusudama ( les boles de paper ) de colors...

 Ninots que representen Orihime i Hikoboshi ( el pastor d'estrelles )...

 Una decoració del nostre equip de futbol, el Bellmare...

 Paperets demanant desitjos als estels, els qui pugueu llegir japonès un farà gràcia el que demana que li toqui la Takarakuji ( la loteria )...

 Aquest fa referència als nous panda arribats al zoo de Ueno la Xin Xin i en Li Li...

 1.000 grues de paper, la tradició diu que si en fas mil podràs demanar un desig...

 Aquest era l'aspecte del carrer Ginza el dissabte...

Solidaritat amb la ciutat d'Akasaki una de les afectades per tsunami.

I per acabar, les tres "Orihime" de la ciutat, o les pubilles de Hiratsuka, d'esquerra a dreta; Maya Hongou 26 anys, Marie Uchiyama 19 anys, i Mai Nagamatsu 23 anys. Elles representaran la ciutat durant un any.

2 comentaris:

maria ha dit...

Ostres!Així aquí també teniu ho de les pubilles?
Tanabata sempre em recorda a Ranma 1/2.

tobuushi ha dit...

Això de les pubilles crec que ho fa tot el món. Al Japó, però els agrada molt fer concursos de bellesa, com per exemple Miss Campus, o Miss OL, etc...
És normal que el Tanabata et recordi Ranma, de fet és un festival d'origen xinès.