dimarts, de setembre 10, 2013

Via Fora!

Durant segles, quan la ciutat de Barcelona es veia amenaçada, les campanes tocaven a sometent, i els vailets de la ciutat anaven cridant pels carrers de la ciutat: Via fora! Via fora!
Aleshores els caps dels gremis, es vestien de gala i agafaven el peno que els representava, i mestres, oficials i aprenents, les eines o les armes que tenien assignades i junts, els reunien sota l'ensenya de la ciutat i es posaven a les ordres del Veguer per sortir fora muralles i defensar la llibertat de la capital.
Els temps de cridar "Via fora" semblaven del passat, només per ser llegits en noveŀles històriques, però la "Via" ha tornat, ja no violenta i amb llances a la ma, però armada de coratge i fermesa, la fermesa d'un sol poble que desitja llibertat.

Hi haurà, estudiants, mainada petita, avis i mestres, professors, i turistes, curiosos i polítics, artistes, metges, el xinès del bazaar i el paquistanès dels Kebabs. Alguns sota la seva ensenya gremial, d'altres amb pancartes reivindicatives de causes diverses, tots sota una sola ensenya, aquella que, com deia Joan Maragall, ens assenyalarà el camí, ens donarà llum als ulls i força al braç.
La diàspora catalana ja ha anat celebrant les seves vies amb un gest únic que cap nació del món a fet fins ara, avant sala de la gran cadena humana que ja està fent història. Ara us toca a vosaltres donar-vos la ma.

Molta sort , molt bona Diada, i Via fora!

NOTA ESPECIAL

Tobuushi.blogpot.jp està adherit al Blog-via per la independència que consisteix en anar enllançant blogs a través d'entrades. Els qui vingueu del blog de la Neus, benvinguts! I gràcies Neus. 
Si voleu seguir la cadena us recomano visitar el blog: L'antiga de Ripoll.

5 comentaris:

Sergi ha dit...

I què haurem de cridar ara, via dintre? Perquè volem que la via sigui ben inclusiva i ben diversa. Això sí, sense que ningú es despisti de l'objectiu, ni li posi altres noms. És un acte per la independència del nostre país, que quedi ben clar.

maria ha dit...

Fem-ne via. Fa massa que esperem...

Neus Nogué Serrano ha dit...

De res, Isaac! Estic molt contenta d'haver-me enllaçat amb tu.

Via fora!

sargantana ha dit...

gracies per la teva col·laboracio a la cadena de blogs

;-)

Assumpta ha dit...

Amb la feinada d'aquells dies, passava pels blogs però no deixava comentari!... ara vaig repassant i m'alegra molt poder donar-vos les gràcies a tots els que vareu col·laborar en aquesta cadena blogaire!! ;-))