dijous, de maig 01, 2014

Cercles i ratlles fan bonic ( Hiroko Takahashi )

Us presento Hiroko Takahashi, una artista jove que triomfa més a Europa que al seu país. Com ella allò de "profeta a la seva terra"?
Com a dissenyador gràfic i artista plàstic en general, molt sovint em pregunto, què agrada al Japó? A la feina em trobo dissenys rebutjats perquè al Japó no tindrien sortida.

No és que Hiroko Takahasi no tingui èxit al Japó, però si que és relatiu, en canvi a França se la rifen i al Regne Unit ha col·laborat amb Fred Perry.
Quan estava buscant informació per un projecte que estic fent vaig topar amb els seus dissenys i el meu cap em va dir que no era japonesa, i tant que l'és!
Doncs no ho sembla, em va insistir.

Us deixo amb una mostra de les seves creacions, si en voleu veure més podeu visitar el seu web: takahashi hiroko.com









2 comentaris:

Anònim ha dit...

Suposo que aquí te menys bona acollida perqué no es una part o evolució de cap de les diferents escoles de kimonos. Jo no hi entenc gaire, però recordo quan vam comprar el del casament que era una mica especial ens ho van explicar. Originalment, les técniques de tintat i brodat diferien depenent de les regions, després el component regional es va anar perdent però van quedar les diferents escoles. Factors son, per exemple, el tipus de teixit, els motius, els brodats i el punt de brodat. Sembla que aquesta noia parteix de zero excepte en la forma, que de totes formes es comuna per a totes les escoles (encara que hi ha diferències depenent de si es per soltera o casada, estiu o hivern, formal o informal...)
Haig de dir que trobo que la Takahashi-san no es només original sino que fa uns dissenys ben bonics. Miran-t'ho positivament, que tingui un cert grau d'acollida al Japò ja es bó.
Marc Esteve

Anònim ha dit...

sembla que no està a l'abast de la meva economia...