divendres, de juliol 06, 2007

Anpanman

Abans d'ahir vaig anar amb l'Aya i la Shikibu al Museu de l'Anpanman, a Yokohama .
Anpanman és un personatge creat per Takashi Yanase, un avi de 88 anys. Anpanman és un ídol per la mainada japonesa des dels 0 al 6 anys. Tot i que va ser creat l'any 1968, no va passar al l'animació fins l'any 1988, des d'aleshores ha esdevingut un pels personatges més populars del país.
Anpanman és un heroi de pa, pa farcit de confitura de mongeta roja, "anko", un dolç molt típic japonès.
Viu en un país on tots els personatges són menjar, i els herois tipus de pa. Com a tota bona història hi ha un dolent, en Baikinman, el senyor bacteri, un personatge que vol contaminar els aliments i que tothom tingui mal de panxa.
Takashi Yanase, va pensar aquest personatge fa molt temps, però. Durant la Segona Guerra Mundial, mentre estava al front lluitant, passava molta gana, en els moments lliures s'imaginava un heroi de pa de que el salvaria de la fam. En tornar de la guerra va escriure i dibuixar molt llibres d'infants però va deixar Anpanman per a ell mateix, fins molts anys més tard.
El Museu va obrir l'any passat i és un lloc ideal per la mainada, bé, els pares tampoc ens ho passem malament, almenys els que tenim complexe de Peter Pan.


El Tren de l'Anpanman.



El senyor Yanase.


Imatge exterior del Museu. Si voleu conèixer els personatges de les històries d'Anpaman visiteu aquest enllaç, espero que us agradin.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Certament curiós. A casa nostra seria l'heroi del pa... amb tomàquet !! ;)

Waipu Joan ha dit...

passejamt pel bloc, m'ha fet molta gràcia això de les netejadores d'orelles!