L'empresa valenciana més kitsch, Lladró, ha creat aquesta col.lecció de figuretes per celebrar el "dia de les nenes" o el "hina matsuri" al proper mes de març, el set de figuretes està valorat en 535.000 iens, però si només volem els prínceps, la broma ens pot costar uns 320.000 iens. És un preu raonable, i és el que acostumen a valer aquestes figures, fins hi tot les que es venen al Toys 'R' Us.
De fet l'empresa Lladró té molt èxit al Japó, i és una d'aquelles coses que els japonesos compraven quan eren rics, com les bosses de Loewe. Tenim amigues japoneses treballant a la botiga de Lladró de Barcelona per atendre als clients d'aquest país.
Fins hi tot la meva sogre té un Lladró, una pageseta francesa sorgida del Petit Trianon de la Marie Antoinette. Molt bufona.
Ara amb aquesta col.lecció volen recuperar el mercat japonès, una mica arriscat tanmateix, ja que qui posa aquestes nines és molt tradicional, i això vol dir, nines amb kinomos de seda brodats, cabells humans, i cares de fusta policromada, decorades per algun artesà famós (si la butaxaca ho permet).
De totes maneres posats a triar, jo em decanto per les valencianes, què hi farem la terra crida.
4 comentaris:
Menuda gentola els Lladró, els que no són espanyolistes són els principals mecenes dels blavers.. De gent com aquest ens hi sobra.
Òndia, quin personatge aquest Juan Lladró, no hagués dit mai que algú que dirigeix una empresa pogués dir aquestes bestieses. El director de màrqueting es deuria estirar el cabells.
Tanmateix és tant kitsch com la seva empresa.
dir que en Lladró és "de la terra" és com dir que Franco era catalanista.
To te res a veure amb Franco, les idees politiques de Juan Lladro i la seva creacio artesanal son coses diferent, la porcellana de Lladro es hereva de la fantastica tradicio ceramista del Pais Valencia, i els artesans que hi treballen, i els colors que utilitzen, negar la aixo seria com negar que Josep Maria Sert era catala, perque era franquista, quin disvarat!
Publica un comentari a l'entrada