dilluns, de març 23, 2009

Namie Amuro o Marie Antoinette?



La setmana comença amb tragèdia al meu país, un avió de FedEx s'ha estavellat a l'aeroport de Narita en aterrar, "afortunadament" era un cargo per tant han mort poques persones.

Per animar una mica el dia, us ensenyaré l'ultim anunci de Vidal Sasoon al Japó, protagonitzat per la cantant Namie Amuro, una bellesa nascuda a Okinawa.

Podeu veure l'anunci complert al web de Vidal Japan.



Aquesta és una imatge del web on es poden veure les entrevistes i el Making Off de l'anunci.











És magnific, una meravella Rococó, aquest tipus de treballs fan que cada dia m'agradi més la meva feina i que somii que un dia podré col.lavorar en projectes tan creatius.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Un dia ens hauries de parlar de l'atracció que senten els japonesos pel barroc. L'any passat va venir al Palau de la Música una orquestra japonesa de música barroca. És una més de les seves excentricitats (en el sentit de sentir-se atrets per tot allò extrany a la seva cultura) o respon a alguna altra raó?

tobuushi ha dit...

El que et diré no té rigor documental només és el que crec.
Els japonesos adminren els treballs manuals, els bons artesans, les decoracions dels seus temples no són tant senzilles com ens pensem hi ha temples com els de Nikko que estan decorats amb policromies molt complexes en diriem gairebé barroques.
De fet algunes talles policromades recorden molt la imagineria popular espanyola de verges i sants.
Això pel que fa a la part formal.
Pel que fa al concepte, es poden observar en algunes obres japoneses el mateix tipus de dramatisme i caos que s'observa en les obres barroques. Per tant no hi veig tanta diferència ni d'estetica ni de contingut.
El que passa és que a occident tenim la imatge d'un Japó minimalista, zen. Però això és només una part molt petita de la seva cultura.
En el tema de la música, crec que l'ensenyament musical al pais es molt millor que a Catalunya, la majoria de japonesos han tocat o saben tocar un instrument, i tots, tret dels més soques saben llegir música.
Des de ben petits se'ls educa en ritme i música fins hi tot abans d'anar a l'escola, aquí parlo amb coneixement de causa.
En un país de 125 milions d'habitants i amb una bona cultura músical el que seria rar és que no hi hagués una orquesta de música barroca.
Tenint en compte, que aquesta música gaudeix desde un temps enrere d'un resorgiment, ja que cada cop es representen més operes barroques i es recuperen més autors.
A part d'això, una de les ciutats que més visiten els japonesos és París i és clar si van a París van a Versailles, paradis del Barroc. Això com a mínim els deu despertar la curiositat.