divendres, de novembre 27, 2009

Grafistes infantils

El cap de setmana passat vam anar a veure l'exposició anual del grup de Belles Arts de Hadano, una mostra d'obres d'un grup d'aficionats a la pintura liderats per una pintora local. De l'expocisió no us en puc dir res digne de fer esment. Però al mateix centre cívic hi havia una exposició de cartells per un concurs de l'ajuntament. Es tractava de triar el cartell de l'any vinent per alertar al ciutadans dels perills que es poden trobar al carrer. Incivisme, infraccions de trànsit, alcoholisme, delinqüència, etc.
Els cartells van ser dissenyats per nens i nenes de 6 a 12 anys. El cartell guanyador seria reproduït i distrivuït per edificis oficials i comerços de la ciutat.

A part de la qualitat artística dels cartells, n'hi ha de tot. El que més gràcia em fa ensenyar-vos són els temes que ha triat la canalla i com els han il·lustrat.



Aquest va ser el cartell guanyador, avisa d'encendre els llums de la bici.


Crec que no calen paraules, més o menys tots s'entenen prou bé, aquest, potser és el més difícil, aquesta "mongeta" groga, és una alarma que duen els nens, si tiben de l'anella en cas de perill, sona un xiulet ajut i fort que ha d'espantar a l'agressor i avisar als veïns o als membres de la PTA ( l'APPAA).



Per cert aquest darrer s'hauria d'analitzar.
A primera vista sembla que el conductor borratxo del cotxe blau està a punt de provocar un accident ( fa gràcia que malgrat beure dugui el cinturo posat ), el problema és que el cotxe verd està circulant en sentit contrari ( al Japó circulem per l'esquerra com els britànics ).
La meva idea és que el conductor del cotxe blau, en sortir del bar s'ha adonat que anava begut i està fent temps esperant el taxi, mentrestant, alguns amics han deixat les ampolles de beguda d'amunt del cotxe abans de posar-les al maleter, aquestes ampolles seran per celebrar la festa de comiat de solter del conductor del cotxe blau, l'endemà al vespre. El conductor del cotxe verd, però torna a casa després de treballar i mig adormit s'adona massa tard que circula en sentit contrari.

1 comentari:

Carquinyol ha dit...

A mi el que m'agrada més és el guanyador... però els que m'han sorprés més són els de les estrabades de bossa... s'haurien de posar d'aquests (adaptats al nostre context) per posar-los per diferents indrets de Barcelona.