dimecres, de juny 02, 2010

El meu vàter

L'altre dia sentia per la ràdio que es parlava dels vàters japonesos, n'hi ha de molts tipus, el vàter tradicional japonès és com el turc, un forat a terra. Amb els anys però, els japonesos s'han adaptat al nostre estil. A l'Àsia hi ha el costum d'eixugar-se amb aigua i no amb paper, tot hi que en això els japonesos també s'han anat occidentalitzant.
És per aquest motiu que els sanitaris japonesos incorporen bidet.
Nosaltres vivim en una edificació de nova construcció, i l'equipament sanitari és d'última generació, es tracta de dos vàters de l'empresa TOTO, de la sèrie Neorest. No tenen cisterna i són ecològics, només usen l'aigua que es necessita en cada moment.

Aquest és el comandament bàsic, en ell es poden llegir les funcions més comuns i l'estatus del servei, com la intensitat de la pressió de l'aigua, la temperatura de la tassa, o l'hora.

Aquest comandament és mòbil, això vol dir que malgrat estar penjat de la pared es pot desar o accionar a distància, una funció molt pràctica si tens canalla.

El comandament també pot accionar altres funcions. Aquest equip és molt complert per exemple, funcions bàsiques:
Obertura i tancament de la tapa automàticament, s'obre quan detecta moviment i es tanca quan la persona abandona l'estança.
Neteja automàtica, l'equip deixa anar l'aigua automàticament quan la persona s'aixeca.
Seient tèrmic.
Ventilador, el ventilador s'acciona automàticament quan la persona entra a la cambra.
El bidet té diferents funcions, davant, darrere, massatge, i moviment ( com un aspersor de gespa, divertidíssim ).
Es pot programar la temperatura del seient, i de l'aigua del bidet, així com l'hora en que es vol que el seient estigui calent. Es pot graduar la pressió del bidet, i la vibració del massatge al seient. Així com el nivell d'aigua que es vol tenir al fons de la tassa.
I potser la funció més pràctica de totes, l'assecador després del bidet és important, un raig de vent calent que bufa fins que et deixa ben eixut.
De nit no cal encendre llums ja que l'equip proporciona la iŀluminació necessària, evitant allò que fa tan mal quan vas endormiscat.

A banda i banda alguns dels sensors de l'aparell. A la fi us deixo amb un vídeo on es veu com funciona, tinc un joc nou intentar entrar al lavabo sense que em detecti el "trasto".
L'única cosa que encara no fa es obrir la tapa o el seient si es un home o una dona, i si home va a orinar, tot i que es pot fer manualment amb el botons del comandament ( després es tancarà la tapa sola i deixara anar l'aigua ). De totes maneres al Japó hi ha el costum d'orinar asseguts homes o dones, en cases particulars, anem descalços i seria un inconvenient trepitjar gotetes mal enfocades.

6 comentaris:

Carquinyol ha dit...

jur... és més complicat el comandament del teu wc que un iPad !!

avolsfembres ha dit...

Hola, m'agrada molt el teu blog. Vols intercanviar links?

^-^ Adéu!

maria ha dit...

Ja en tenen de fama els WC del Japó però no m'imaginava que tinguéssin comandament i tot.^^

tobuushi ha dit...

Avolsfembres, benvingut!

Daniel Grau ha dit...

Cunyaaao! El teu vàter és collonut, només falta una locució que digui "turbulències, senyor Spock!"... :B

Anònim ha dit...

Ostis!
Estic flipant.
Tot el lavabo és igual de currat?? O només el WC?

Txell