dimecres, d’octubre 27, 2010

Un pas més cap al somni d'Asimov

Fa un parell de setmanes es presentava una nova sèrie de televisió, el titula Q10, en japonès "kyuto" de Q (kyu) i 10 (to), que vol dit "cute" en anglès. 
És la típica sèrie d'instituts, però aquesta és una mica especial ja que la protagonista és un robot. Per cert l'actriu que va de robot és Atsuko Maeda uns dels components del grup AKB-48.
Potser és una sèrie de ciència ficció però aquí, al Japó, no és una cosa ni tan estranya ni tan llunyana, començant per les nines de mida natural fins als robots humanoides de semblen persones. Com la HRP4C.




3 comentaris:

Claire ha dit...

Hola! Fa poquet que he trobat el teu blog, i m'encanta! Sempre expliques coses molt interessants! Felicitats!

No tenia ni idea d'aquest dorama, però té molt bona pinta! Ja estaré atenta per veure'l per internet, a veure si el subtitulen! El que sí que vaig veure que tenia un robot és "Zettai Kareshi". Bé, en realitat veig moltes sèries japoneses, així que estic encantada perquè no en sabia res d'aquesta. Gràcies!

maria ha dit...

Aquests em comencen a fer una mica de por^-^.

tobuushi ha dit...

Hola Claire! "Yokoso" al meu blog, tens raó Zettai Kareshi era un noi robot, ja no me'n recordava. Era molt divertida. Zettai Kareshi, però era l'adaptació d'un Manga, Q10 crec que és original, no n'estic segur.
Aquí tens l'enllaç del canal on la fan, per si en vols veure els trailers.
http://www.ntv.co.jp/Q10/
Hola Maria! No fa por, ans al contrari és molt interessant la fascinació que tenim en aquest país pels robots. S'estan fent molt progresos en el cap de l'ortopedia, per exemple. Al Japó al contrari que als EEUU, s'inventen robots no per la guerra però per ajudar a les persones, robots guia, robots infermers, robots de companyia. Han crean unes cames mecàniques per permerten a les persones en cadira de rodes poder moures lliurement.
La societat japonesa és molt receptiva a aquesta tecnologia, fins hi tot la gent gran.