Aquesta setmana hem parlat molt de la societat japonesa, el seu respecte per les normes i el compliment de la llei. De totes maneres Japó és un país molt gran on hi ha de tot, lladres de calcetes, pervertits sexuals, trinxeraires de tota mena, pinxos, i la famosa màfia japonesa, la Yakuza. No fa gaire van trobar a la meva ciutat un home escapçat, gràcies a déu la policia ja ha trobat el presumpte assassí, però durant un parell de setmanes estàvem una mica espantats, tot plegat havia estat un afer entre bandes de la Yakuza, igual que a les peŀlícules de Kitano.
Hi ha un fenòmen però, més colpidor que tot això. Molt sovint surten a les notícies avis que han intentat robar en un súper, normalment són persones que viuen soles i que no arriben amb la pensió del govern, roben menjar o vestits, sobretot per fer-ne ús. Als súpers japonesos sembla que no hi ha vigilància, però n'hi ha molta, sobretot amagada, guàrdies de seguretat disfressats de mestresses recorren els passadissos a la recerca del "mà llarga", i només els detenen si surten del recinte. Aquesta és una part molt trista la nostra societat.
Els avis que roben normalment ho fan per necessitat, però de vegades ho fan per vici, al Japó hi molt de vici de joc, Pachinko ( escura butxaques ), Keiba ( curses de cavalls ), Keikin ( curses de bicicletes ), Kyotei ( curses de llanxes ràpides ). Aquest és el cas d'una notícia que vaig llegir ahir al diari.
A la ciutat de Tòquio una dona d'edat avançada coneguda com una carterista habitual ha estat detinguda per 23a vegada per intentar robar diners, la dona va declarar a la policia que necessitava els diners per fer apostes a les curses de llanxes.
Sato Kamiyama, de 79 anys - coneguda entre la policia amb el pseudònim de "Depachika Sato Baa" ( la iaia Sato de les botigues del soterrani dels grans magatzems ) - va ser detinguda a la secció d'aliments d'una botiga de Musashino, a Tòquio, per intentar robar els diners de la bossa d'un client. Es tracta de la detenció 23, va dir la policia, i es va produir tot just mesos després de la seva sortida de presó al juliol.
Kamiyama va dir a la policia que volia els diners per "divertir-se en les regates".
Com podeu veure la societat japonesa tampoc és perfecte, cosa que fa més extraordinaris els casos que us he comentat al llarg d'aquesta setmana. Per cert, avui he sentit a RAC1 que una empresa estrangera havia fet un estudi d'honestedat als ciutadans de Catalunya deixant abandonades 100 carteres, per veure qui les tornava, els 80% ho ha fet, no està gens malament, potser els catalans tornem les carteres per sabem com n'és de dur passar per la burocràcia d'haver de renovar tota la documentació de nou, i és que malgrat el què diuen de nostaltres o el què nosaltres mateixos en pensem, també som bona gent.
3 comentaris:
Els avis emboliquen la troca a tot arreu. Déu n'hi do amb aquesta iaia, però.
Molt bona la referència als polis del Dr.Slump, hehe. Podries haver fet de lladre a l'àvia que sempre menja galetes ^^U
Clar que sí! De bona gent el món n'és ple... encara que hi hagi determinades coses que sapiguem que no fem bé del tot...
Quan algú està enganxat a un joc pot arribar a ser molt trist, sobretot per això que expliques, que es pot donar el cas que robin per aconseguir diners per apostar... i és que els vicis són tremendament dolents!!
Kojirō.
No són els omawaris de la Vila del Pinguí, són reals, me'ls vaig trobar va uns anys a Hadano, vaig explicar l'anècdota en aquesta entrada:
http://tobuushi.blogspot.com/2009/04/senyors-de-la-comissaria.html
El més alt ja no té "kafunsho" ^_^
Alba.
Aquí hi ha molt de vici del joc. I molts avis que viuen sols, una barreja perillosa.
Publica un comentari a l'entrada