dilluns, de setembre 17, 2012

La nena més maca del món

Ho sento, avui no parlaré dels tifons de amenacen Okinawa ni del les manifestacions violentes contra els interessos i ciutadans japonesos a la Xina. Avui hi haig d'avisar, ho sento pels pares, padrins i tiets d'altres nenes, avui parlaré de la nena més maca del món.

La nena més maca del món va néixer avui fa 7 anys al Japó i es diu Shikibu, tal dia com avui va arribar a nosaltres com un angelet de pell blanqueta petita i poca cosa. Avui ja és tota una doneta, i per celebrar-ho hem anat al santuari Xinto.
La cerimònia es diu Shichigosan ( 7-5-3 ), són els anys que la mainada celebra que arriba a una certa edat, antigament la mortalitat infantil era molt elevada, per això si una nena arribava als set anys era un miracle que calia agrair.
Actualment és l'ocasió perfecte perquè les nenes es posin el primer kimono de mànigues llargues. Com us podeu imaginar m'he fet un fart de fer fotos.
El kimono de la Shikibu és llogat, a l'Studio Alice, una empresa que va associada normalment a Toys 'r' Us, el disseny del kimono és de la Becky-chan, els amants del Japó ja saben de qui parlo (^_^), una model, cantant i presentadora de televisió, de pare anglès i mare japonesa que té molt èxit.
De les imatges no us en puc dir res, tinc el teclat xop de la bava que em cau...














Després del santuari amb la calor que feia, el millor era refrescar-se amb una bona cervesa, d'aquestes cerveses se'n diuen "namabiru" cervesa de barril, glaçada i escumosa...ummm!

 Hem anat a dinar a un "yakiniku" un restaurant de carn a la brasa, una cuina que hem importat de Corea, i que al Japó té molt d'èxit, també hi serveixen tapes com el "kimuchi" verdures en una mena de salmorra i conservades en bitxo picant.

 Una mica de "kimuchi" de nap i col, pixant, però boníssim.

 Carn a la brasa, amb "tare", salsa dolça, la carn és molt tendre i es desfà a la boca.

 ...o "edamame", unes mongetes verdes bullides amb sal, que son l'acompanyament perfecte de la cervesa.

En tornar a casa ens esperava un pastís gelat del Baskin Robbins 31! Exactament el que volia la Shikibu, quina vista! Amb set espelmes és clar!

11 comentaris:

Sergi ha dit...

Tots els pares acaben dient que els seus fills són els més guapos del món, i he de dir que la majoria de cops, s'equivoquen de mig a mig. Ara, aquest cop no et puc treure la raó, no sé si és la més guapa o no, però la shikibu és tot un angelet i està preciosa vestida de cerimònia. Ja pots deixar anar bava, ja. No és per menys.

maria ha dit...

Que maca! Quants detalls que tenen els quimonos.Que xulos^-^.

Claire ha dit...

Ooooh!! わかいい!!
お誕生日おめでとう、しきぶちゃん!!

Està realment moníssima! Normal que se't caigui la baba! Està guapíssima amb aquest kimono!!
No en tenia ni idea que la Becky també dissenyava kimonos! Curiós!

A la propera, hauria de llogar-ne un per mi per fer-me una sessió de fotos tan xula com la que has fet! (^_^)

Marta ha dit...

Es preciosa Isaac!! Tens una nineta que cada vegada s'està fent més guapa i més gran!!! No m'estranya que babegis, es moooooolts normal i que per molts anys ho facis!!
Ara em sembla que no hi acceptaràs a cap novio de Shikibu facilment, eh?? Aixxx!!! Que t'has de començar a preparar per a una noieta adolescent, eh?? De moment disfruta del dia dia i pensa que tens un altre nino preciós!!!
Felicitats Shikibu!!! I familia!!!

Petons!!

Unknown ha dit...

Moltes felicitats Shikibu en aquest dia tan important!!!
Teniu una nena guapíssima i el kimono és impressionant.

tobuushi ha dit...

XeXu.
la meva àvia deia que; els escarabats, dels seus fills en diuen "perles".
Els pares tendim a exagerar les virtuts dels nostres fill, però no és això, l'amor, pintar de bell el què estimem?

maria.
Els kimonos de veritat són plens de detalls, aquest perquè era llogar, si l'haguessin de pagar ens costaria mes de 5.000 €

Claire.
Com que ets petitona (^_^) potser sí que te'n podrien fer encabir un de la Becky.

Marta
Ja li he dit que no vull veure cap noi fins que no faci 20 anys (^_^)
I és clar que li demanaré el currículum. No acceptaré cap pretendent a qui no li floreixi la bara com a Sant Josep.

Txell.
Moltes gràcies! Els kimonos són de les coses més boniques que tenim al Japó, llàstima que no se'n vegin gaires, fa molta mandra, i no et dic les complicacions per anar al lavabo. (^_-)

laura ha dit...

Jo nomes puc dir que esta preciosa! Moltes felicitats per la Shikibu i per vosaltres, que fa 7 anys que us va canviar la vida amb l,arribada de la peque! I... Tu i el Raul ja us podeu anar posant les piles per fer fora als moscardons...

tobuushi ha dit...

laura.
Moltes gràcies, la veritat és que la vostra Julia és una com nina de porcellana.
No cal que m'ho diguis això dels borinots, que ja tremolo i encara queden anys!

amb una taqueta vedrmella al cor ha dit...

Moltes felicitats Isaac, una mica amb retard però es que he estat desconnectada un temps. Tens uns fills molt macos, ella sembla una princeseta de compte i en Miro te una careta de bitxet…..La Shikibu s’està fent una doneta, com creixen de ràpid els fills, gaudeix d’ells tot el que puguis i mes perquè el temps passa massa ràpid. Repeteixo moltes felicitats família.

Assumpta ha dit...

Oooooooooooooh!! M'havia perdut aquest post... no sé per què!! (Bé, darrerament he estat un pèl enfeinada, però normalment els veig tots) i ara, en veure el teu darrer post que parlaves de les fotos d'aniversari de la Shikibu he pensat "ostres, aquestes fotos jo no les vaig veure!!" i he començat a tirar enrere, enrere, fins que han sortit :-))

Veritablement ESTÀ PRECIOSA!!! :-DDDDD

MOLTA FELICITAT PER A ELLA, SEMPRE... I PER A TOTS VOSALTRES!! ;-))

tobuushi ha dit...

sadak@-chan i Assumpta.
Moltes gràcies!