dijous, de novembre 15, 2012

Uniformes d'escola

Avui no parlaré de política catalana (^_^) faig vaga!
Fa unes setmanes va ser Halloween, o la Castanyada, una de les disfresses que sempre té més èxit al Japó, és l'unifome d'escola, bé, d'escola no, d'institut, i per què és això?
Per una banda hi ha el complexe de Lolita que al Japó genera tota una subcultura, per una altra les històries de Manga i Anime gairebé sempre situades en el context d'un institut.

D'uniformes, "Seifuku" ( 制服 ) d'institut hi ha de molts tipus, però els més diferenciats són els de mariner i els de quadres escocesos, normalment els uniformes de mariner són pels estudiants de secundària de primer grau Chu-Gakko ( 中学校 ) que van des dels 12 fins als 15 anys, i els els uniformes escocesos són pels secundària de segon grau Koukou ( 高等学校 ) que van dels 15 ans 18 anys.

La canalla de primària no porta uniforme sinó és d'escola privada, a la pública on va la Shikibu l'uniforme consiteix només amb el barret groc i la motxilla ( randoseru ).

 Aquí teniu uns quants uniformes el del centre és com el que durà la Shikibu al Chu-Gakko.
L'Aya al Koukou duia un uniforme molt semblant al del centre d'aquesta imatge, la corbata però era blava i no verda.

 Aquestes són estudiants de Chu-Gakko.

 I aquests nois també de Chu-Gakko van amb l'uniforme de Meiji molt semblant al de Marina Imperial.

 Aquestes noies de Chu-Gakko van d'invern a l'esquerra i estiu a la dreta.

Aquests són estudiants de Koukou, veieu els pantalons de Tartan escocès? Tenen el mateix disseny que les faldilles, amb una mica de practica pots esbrinar a quina escola van.

Estudiantes de Koukou a Shibuya, malgrat que faci fred no porten mitges, tot i que que hi ha algunes noies que es poden pantalons de xandall sota, que es treuen quan arriben a l'escola.

Aquesta és una imatge que es va deixant de veure, ell mitjons folgats ja no estan tant de moda con fa uns anys. Una altra cosa que heu de saber, és que no està permès el maquillatge, i per això es maquillen fora de l'escola, també han d'anar d'uniforme la major part del temps, i si són d'algún club, aquestes no crec que siguin del club l'algebra, van d'uniforme fins hi tot el cap de setmana.

Dues noies que problablement han passat de curs o han entrat al Koukou que volien, no sempre és fàcil passar el exàmens, per passar de primer a segon grau de secundària s'ha de passar un exàmen que fa mitja amb les notes dels cursos anteriors, els bons instituts públics o privats són molt primmirats a l'hora d'acceptar alumnes, per això la majoria d'estudiants va a casses de reforç els anomenats "Juku" acadèmies extra-escolars. 

2 comentaris:

Anònim ha dit...

sempre m'he marevellat que les noies no tinguin mai fred a les cames

tobuushi ha dit...

pons007
De petits s'acostumen.