Avui he llegit aquest article al Diari HuffPost que us resumiré i traduiré al català.
Un temple budista al Kyoto està oferint parelles LGBT un lloc per simbolitzar la seva unió.

Tot i que el matrimoni gai encara no és legal al país, Japó permet cerimònies de matrimoni entre persones del mateix sexe dins de les seves fronteres, d'acord amb el Consell de Relacions Exteriors, però aquestes tindran els drets i privilegis legals que les parelles heterosexuals tenen. Malgrat aquestes restriccions, el sacerdot reverend Takafumi Kawakami explica que 5 parelles han arribat el Temple Shunkoin a Kyoto des del 2010 per representar simbòlicament els seus lligams.

Rev. Kawakami declarava al diari HuffPost que: "Jo no estic especialitzat casaments gai, [...] accepto cada parella a qui li agradaria tenir la seva cerimònia de casament aquí, independentment de la seva fe i l'orientació sexual."
La Constitució del Japó defineix el matrimoni com "la cooperació mútua amb la igualtat de drets dels esposos com a base." Aquest llenguatge de gènere reflecteix les opinions de la majoria dels japonesos. Tanmateix, segons una enquesta d'Ipsos 2013, només el 24% dels japonesos creuen les parelles del mateix sexe haurien de poder casar-se legalment.

Rev. Kawakami, creu que la majoria de la gent al seu país no entén que aquestes restriccions tenen un efecte profund en les persones LGBT:
"En realitat, la majoria dels japonesos no saben sobre els temes LGBT al Japó, i pensen que les persones LGBT són només en els països estrangers, però no a Japó.
Recentment, mitjans de comunicació japonesos van començar a parlar del sobre LGBT al Japó. Però la majoria d'ells en parlen en clau econòmic, com el turisme LGBT. Pocs d'ells tracten els temes LGBT com a qüestions de drets humans. Així que, vaig pensar que és molt important que la gent entengui que els drets de la comunitat LGBT són un tema molt important per a millorar aquest país. Vaig pensar que la realització de les noces entre persones del mateix sexe pot fer que aquest problema sigui més visible per a tothom al Japó."
Aquest esperit de lluita es remunta als orígens del Temple Shunkoin. Va ser establert el 1590 per honorar la memòria Kinsuke Horio, un guerrer que va morir en batalla. El temple s'especialitza en l'ensenyament de tècniques de meditació Zen per als visitants de parla anglesa.
Shunkoin és un temple depenent del Temple Myoshinji. Aquest temple va ser un dels llocs més importants per al budisme zen japonès durant el segle XX.
Shunkoin és un temple depenent del Temple Myoshinji. Aquest temple va ser un dels llocs més importants per al budisme zen japonès durant el segle XX.
2 comentaris:
Tinc entès que actualment ja no està tan mal vist, al menys fer-se un petó o donar-se de les mans en públic, sobretot per la gent jove.
Ai l'amor...que bonic^-^.
Publica un comentari a l'entrada