dilluns, de gener 23, 2012

Tornar a l'escola pot ser divertit

El dissabte vam "tornar" a l'escola, pares i fills vam assistir a un dia de portes obertes a l'escola bressol, per compartir experiències i jugar plegats. D'aquesta jornada de portes obertes se'n diu "参観日" Sankanbi ( Anar a veure ), però jo en diria "San Tornem-hi". Malgrat l'oratge prou dolent, fred i pluja,  vam començar per un partir de futbol, i tot i que la mainada va perdre 0 a 1 alguns apuntaven maneres per fer fitxats en un futur per "Nadeshiko Japan" o qui sap si pel Barça.

En Miró està més interessat en esports de motor, potser serà el proper Oriol Servià, de moment no parava quiet damunt del seu cotxe de "tsumiki" ( blocs de fusta ) que li vaig improvitzar mentre nosaltres en dedicàvem a fabricar un "tako" un estel nou.

 La Shikibu i una amigueta de l'escola feien inventari dels estris necessaris per a la construcció de l'estel.

 Primer calia retallar la cua...

... i seguir atentament les instruccions de la "sensei", la senyoreta. Us heu fixat en que la nevera per guardar les carmanyoles  ( a la dreta de la pissarra ) té forma de robot? Només al Japó!

 La "sensei" ens ajuda a entendre les instruccions, i és que fer un estel no és tan fàcil com sembla.

 La Shikibu va voler decorar la cua amb els seus color favorits...

 ...Catalunya, Japó i el... Barça!

Tothom estava molt concentrat fent estels mentre jo anava fent fotos, sempre és una bona excusa per fer l'orni ( ^_^ ) i com que sóc "gainjin" m'ho deixen passar tot.

A més de les banderes la Shikibu va pintar un Sant Jordi i un Drac, ja que enguany és l'any del Drac segons els calendari Xinès que usem només per cerimònies religioses.

Alguns companys van passar a fer activitats més emocionants, com caminar damunt peces de "tsumiki" gegants. El petit que encapçala l'expedició és uns dels meus favorits amiguets de la Shikibu, llàstima que enguany ens deixarà per anar a viure a Anglaterra, els seu pare treballa a Nissan i l'han destinat allí dos anys. El trobarem a faltar :(

 I finalment l'estel ja estava llest, una fada va ser el motiu que la Shikibu va triar per decorar el seu, ara caldrà esperar que faci bo per poder fer-lo enlairar.

Per acabar la senyoreta va preguntar si ens ho havien passat bé, qui s'ho hagi passat bé que alci el braç, sííí!!!

5 comentaris:

Carquinyol ha dit...

Confessa que a la darrera fotografia tu també vas alçar el braç... ;)

Assumpta ha dit...

Genial!! :-)

Jo també he aixecat el braç (de veritat!!) ;-))

Cada foto mereixeria un llarg comentari, com lo xulíssim que et va quedar el cotxe d'en Miró!! La decoració tan maca de l'estel per part de la Shikibu, el robot-nevera... o el comentari aquest que el que fa les fotos és el que menys penca (aquesta excusa l'he tingut jo un munt de vegades i... funciona molt bé!! hehe)

Oi que el nen de la foto, el que marxarà a Anglaterra, és un que a una festa anava disfressat de Harry Potter? :-)) Segur que manteniu el contacte per mail!! I en dos anys, de nou aquí ;-)

tobuushi ha dit...

Carquinyol.
\(^^)/\(^^)/\(^^)/\(^^)/

Assumpta.
Tens raó, quin ull! Sí és en Harry Potter, ja li vaig dir que tenia molta sort perquè podria visitar els escenaris del llibre però no les té totes.

Assumpta ha dit...

Clar, pobret, a ell li ha de costar un canvi tan radical, però diuen que els nens s'adapten ràpid (així ho espero). A més, quan torni, sabrà anglès de veritat :-)
I si, a més, pot visitar els escenaris originals de les històries d'en Harry, què bé! :-)

Claire ha dit...

Molt xulo! I les fotos genials! Les podria comentar totes també, com l'Assumpta.

La Shikibu cada dia està més gran! O això em sembla a mi!

M'encanta tot el que es fa a les escoles japoneses, és genial! I gràcies a tu ho podem conèixer! Merci!