dimarts, d’octubre 09, 2012

Competició entre barris

Ahir va ser festa al Japó, en motiu, l'aniversari de la inauguració dels Jocs Olímpics de Tòquio 1964. Aquest dia celebrem el dia de l'esport, als japonesos els agrada molt fer esport, potser és per això que la majoria d'avis fan molta patxoca i les iaies són molt eixerides.
El dia abans, diumenge, l'escola primària de la Shikibu, va organitzar la Jijikai ( 自治会 ), la competició anual entre barris, de l'àrea residencial dels alumnes de l'escola, en total 12 barris, entre els qui compten nosaltres, Miyamatsu-chō.
És divertit fer una competició entre barris, perquè d'aquesta manera aconsegueixes conèixer una mica més al teu veí, i fer que competim junts ajuda a la cohesió social.

Els barris estàvem repartits per taules tots amb els seus colors i banderes representatives, en el nostre cas el carbassa.

Aquesta és la nostra bandera, ningú em va saber dir des de quan la tenim, però sembla que es va crear durant l'època de bonança econòmica, la famosa bombolla del Japó. Durant aquesta època, jo crec que fa uns 30 anys el barri gaudia de molta activitat econòmica. La bandera de Miyamatsu representa el Kanji "宮", "palau",  i unes branques de pi ( en japonès "matsu" ).

 La presentació dels partipants no va ser com als Jocs Olímpics, però igual de divertit, no imaginava que els japonesos fossin tan competitius.






El guardó d'amunt la taula recorda el tercer lloc assolit l'any passat, a la Shikibu li agradava molt per que duia llacets, a mi em feia feredat amb la corona "borbònica" (^_^).

 A migdia ens van convidar a dinar, "obento" pels grans, amb salmó i truita japonesa.

 Hamburguesa i espaguetis pels menuts.

 Havent dinat ens va arribar el torn al Miró i a mi.



 El meu torn, de jugat a Crocket, que al Japó en diuen "getoboru", és més difícil del que sembla.

 La classificació final, no gaire bona, si l'any passat vam ser tercers, enguany, tercers per la cua.


 El moment de l'entrega de premis.

A la fi, Tachino-chō va guanyar per 6è any consecutiu, però és clar és un barri molt gran, el nostre és un barri de "gent gran" i un guiri (^_^)

2 comentaris:

Anònim ha dit...

lo important es participar! tot i que guanyar tampoc està malament del tot xD

Assumpta ha dit...

Tot sembla ser divertidíssim!! :-))

Als teus xiquets els hi queda fantàsticament bé el blaugrana :-DDD