dimecres, de juliol 12, 2006

Masao Yahagi


El dissabte passat ens vam reunir per primera vegada amb l'arquitecte.
Va ser la primera de les tres visites que farem abans de decidir si tirarem endavant el projecte. Les visites serviran per coneixe'ns millor. Ell ens va dir que volia fer una pel.lícula de la nostra vida, per poder trobar l'escenari ideal.
Crec que és una manera molt interessant de conèixer els clients per poder trobar una idea que com a de ser la seva futura llar.
En Masao Yahagi té 44 anys encara que va néixer a Tòquio viu a Fukuoka, al sur del país, perquè li agrada més i on també treballa d'instructor al Nishinippon Institute of Technology.
Ha estudiat i treballat als Estats Units on va fer el seu Màster. Entre altres arquitectes a treballat amb Arata Isozaki, del qui diu que "et fa treballar molt i et paga molt poc".
Actualment té dos estudis, un a Fukuoka i l'altre a Tòquio. Però els gats els té a Fukuoka.

La reunió va durar 3 hores, es veu que se li ha enganxat el caràcter del sur, que ens van permetre conèixer millor i riure de valent, és un paio molt trempat. Molt diferent a la imatge seriosa que tenim dels arquitectes.
El què m'agrada més del treball de Masao Yahagi és que en les seves cases i vius còmodament, altres arquitectes sacrifiquen la comoditat pel disseny, però en Masao combina molt bé les dues coses. Té idees divertides i fresques, molt senzilles i aprofita al màxim el pressupost dels clients, sempre trobant soŀlucions als problemes que li plantegen.


El nostre cas serà especialment difícil ja que volem una casa de somni amb la butxaca buida.

Al Japó hi ha moltes empreses que es dediquen a construir cases, totes amb moltes garanties i preus raonables, però entre en Masao i nosaltres intentarem crear una cosa única i especial, un projecte personal, el viatge del qual vam encetar dissabte i que durarà almenys un any.


Si voleu conèixer els treballs de Masao Yahagi visiteu el seu web, "www.myahagi.com"