dijous, de maig 25, 2006

Bosses de marca


Moltes vegades, en les imatges que ens ensenyen del Japó es veu una gentada de agafa el tren o travessa un carrer, tots carregats amb bosses d'alguna botiga de roba. És que els japonesos compren roba cada dia?
La resposta és, no. Dins les bosses no hi duen la jaqueta nova que s'han comprat. I duen el dinar, un llibre que estant llegint o qualsevol altre cosa.
Molta gent critica al japonesos dient que són uns "marquistes" i que per això porten bosses de botigues de marca, només per aparentar. Però, si bé no puc negar que són un país que consumeix marca, no ho és més que Barcelona.
La veritat és que aquest país té una gran cultura del reciclatge, "mottanai". La gent acumula punts al súper que després canvia per bosses de niló per carregar la compra. El mateix passa amb les bosses de les botigues de marca. Són bosses molt ben fetes i de dissenys molt cuidats, bon disseny i qualitat. És per això que molta gent prefereix portar aquest tipus de bossa, que comprar-ne una per portar-hi la compra o el dinar. Per exemple de camí a casa compres una revista o alguna llaminadura a la botiga, doncs ho poses a la bossa i t'estalvies la bossa de la llibreria o del súper i acumules punts.
Fins hi tot hi ha "mercadillos" improvisats de noies joves que es reuneixen a Shibuya, un barri molt cèntric de Tòquio, per vendre o intercanviar aquest tipus de bossa.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Hola Isaac!!

Procuro llegir quant puc el teu blog, ja que és molt interessant....però escolta això de les bosses et ben asseguro que també es fa aquí. Si haguéssis anat habitualment en tren ho haguéssis vist, de debó, és més, jo mateixa fa anys que ho faig, no només és pel reciclatge, sinó també perquè solen ser bosses fortes, tenen cos, i a més com sols portar el dinar, si bessa, es lleça i ja està. També et diré que si és del Zara no dura res, i si és més pija, solen ser bones i duren.