Com ja sabreu, per la premsa internacional el passat dimecres 6 de setembre la princesa Kiko infantava un nen. És el primer varó de la casa imperial des del naixement del Príncep Akishino, pare del nadó i germà petit del príncep hereu.
Els problemes que tenia la corona japonesa per garantir la seva successió havien arribat a plantejar la supressió de la llei Sàlica, per la qual només poden heretar el tron el fills mascles.
El Parlament japonès tenia previst la revisió de la Constitució per poder canviar l'esmentada llei, la propera data per començar treballar es va fixar pel marc d'aquest any, cinc anys després del naixement de la princesa Aiko, la filla de l'hereu, el Príncep Naruhito i la princesa Masako. Aquesta última, víctima de la pressió mediàtica ha sofert una llarga depressió, fins al punt d'arribar a témer per la seva vida.
Malgrat la data fixada del parlament, la notícia que la princesa Kiko estava en cinta, va permetre als detractors de modificar la llei aconseguir un aplaçament per les vistes preliminars. Un dels principals detractors és el LDP ( Liberal Democratic Party) i el seu líder, l'actual primer ministre Junichiro Koizumi.
Koizumi que es retirarà abans d'acabar la legislatura ja té un relleu, Shinzo Abe, que aquesta setmana s'ha felicitat pel naixement del petit Príncep declarant que, per ara no hi haurà ni canvi de llei ni reforma constitucional.
Una llàstima, una oportunitat perduda per normalitzar la situació de la dona en aquest país.
La fotigrafia mostra els prínceps Kiko i Akishino de camí a l'hospital.
3 comentaris:
Això crec que és internacional, aquí també es parla molt de la igualtat de sexes i de reformar la constitució des de que el príncep va tenir una nena. Segur que si hagués estat un nen aquesta gent tan "progressita" no hagués dit ni piu de tot això.
Jo hi estic en contra veus. tots els emperadors, reis i altres són anacrònics i si es volen actualitzar a les dates actuals... que renunciin als "drets" extres que tenen.
Sinó que s'ajustin a les normes reials: només els fills mascles poden heretar el tron i s'han de casar amb gent de la seva casta social.
Una institució antiga, normes carques.
Vull un festuc, estic d'acord amb tu i que que no s'hagués hagut de permetre que el Príncep d'Astúries es casés amb una plevea. Però, al Japó, la situació de la dona és molt pitjor que a Europa, potser aquest canvi constitucional hagués estat bo per millorar-la.
A part d'això t'haig de dir que la monarquia japonesa no té res a veure amb l'espanyola. Ni se'ls veu, ni se'ls sent, ni fan discursos, ni bodes extraorinaries.
Són aquí perquè Mc Arthur els va perdonar la vida, literalment. Així la derrota semblava menys "traumàtica".
Publica un comentari a l'entrada