dimarts, d’octubre 11, 2011

Murasaki Shikibu i el príncep Genji

Ahir la Shikibu i en Miro ens van fer viatjar mil any enrere en el temps, convertint-se en dos prínceps de l'època Heian ( 794 - 1185 ). Aquesta època de la història del Japó va ser un període de pau quan la cultura japonesa va esdevenir molt refinada i elegant, a la cort de Heian-Kyo ( Kyoto ), l'aristocràcia ociosa va crear una cultura protocolaria, farcida de rituals i plena de detalls on les cerimònies centraven la seva activitat, prínceps i princeses rivalitzaven en elegància i competien en concursos de ball, cant i poesia, i es van crear els alfabets fonètics Katakana i Hiragana ( reservat a les dones ). D'aquella època era Murasaki Shikibu, la dama de companya d'una princesa de la cort, Murasaki Shikibu va escriure la primera noveŀla del món, la història del príncep Genji ( 1008 ). Shikibu va ser una dona que va destacar al seu temps amb la seva obra en una època en quan les dones eren poc més que un objecte de decoració.
Quan l'Aya i jo vam triar el nom de la nostra filla vam voler que tingués un nom original  ( Shikibu és un ofici, vol dir "mestre de cerimònies" ) en homenatge a una dona tan important per la història de la humanitat.
Ahir una botiga de joguines de Hiratsuka va oferir fer un retrat a la mainada de 2 a 7 anys vestits de prínceps de Heian. I és clar no ens vam poder resistir...







En Miró també volia disfressar-se de príncep, i tot i que encara no té dos anys, els amos de la botiga van ser tan amables de deixar-nos vestir-lo també, així tindríem el "set" complert, la Shikibu i el príncep Genji. Alhora de la veritat, "Genji" va tenir una mica de por.





Perdoneu, me'n vaig a buscar el pitet...

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Molt maques les fotos.

Kojirō Naruse ha dit...

Pobre Miró, quina cara d'espantat que fa. La Shikibu està molt maca ^^

Marta ha dit...

La Shikibu està guapiiiiiiisima! Es una veritable princesa !! I el Miro, no ho veu clar, eh??? Però està fet un princep!!!!

Eutrapèlia ha dit...

Que guapos!! Sí que pareix una princesa, Shikibu!! I es veu que xala! Quina barretina més curiosa porta Miró, fa molta patxoca.

tobuushi ha dit...

Qui s'ho va passar millor vaig ser jo.
El barret d'en Miró és el típic de la cort imperial fet de pèl de cavall.

Laura ha dit...

Mare, quin parell més guapo! El Miró estava guapo, però la Shikibu es sortia!

Anònim ha dit...

Quines cucades!
Ets molt afortunat, tens uns nens preciosos!
Txell

Claire ha dit...

Ja vaig veure la foto pel twitter, però ara les he vist totes i... se'm cau la baba!! Simplement genials! Quina enveja! M'agradaria ser la Shikibu perquè em deixessinv vestir així! Està preciosa! I el Miró, tot i que estava una mica espantat, està guapíssim!!! Tots dos són moníssims i els queden genials aquestes robes!!
A veure si aconsegueixo acabar-me el llibre del príncep Genji! És tan llarg que no acabo mai! Però la peli que faran el 2012 amb l'Ikuta Toma la veuré segur! ;-D