Taiyaki vol dir "tai" ( orada ), "yaki" ( a la brasa ), és un pastisset típic fet de farina d'arròs i farcit de diferents sabors, com azuki ( melmelada de mongeta ), xocolata, crema, caramel, crema de sèsam negre, etc...
Es pot menjar fred o calent, posant-lo al gratinador una estoneta, jo ho prefereixo. La textura de la massa és una mica gomosa per això se'n diu "mochi-mochi". Les orades al Japó són un simbol de riquesa, abundància i bona sort.
Hi ha un dilema alhora de menjar-se un Taiyaki. Per on cal començar? Hi ha gent que prefereix menjar-se la cua primer i l'altres comencen pel cap. Vosaltres per on començarieu?
3 comentaris:
Ostres! Quan vaig estar al Japó de vacances en volia tastar però em vaig quedar amb les ganes! És una de les mil excuses que em poso per tornar a anar-hi! :-)
Doncs jo tindria un dilema... la cua sembla que no estigui farcida, oi? O potser menys farcida, no?
Bé, el que jo faria, i que faig amb altres coses, començaria pel cap, que sembla que està més farcit, i quan estigués per la meitat, començaria a menjar una mica la cua i una mica del mig, i així no em quedaria la cua al final sense farcit. S'enten el que vull dir?
Ara ja torno a tenir gana!!!
Sense dubtar-ho començaria per la cua.^^Tinc una curiositat.la mermelada de mongeta té el mateix gust que la patata i mongeta d'aqui?És una altra ingredient diferent.^^
A la meva filla i a mi ens agrada comencar per la cua, i a l'Aya li agrada fer-ho pel cap.
Claire, crec que amb el teu sistema acabaràs amb una bonica llàntia de crema al vestit ;) però t'ho passaràs d'allò més bé.
Azuki és una melmelada de mongeta roja dolça, amb un sabor que pot recordar al codonyat.
Publica un comentari a l'entrada