dimarts, de novembre 30, 2010

Un Oden calentonet, si us plau

Passem pàgina dels desenganys polítics i gaudim de la vida lluny del soroll.
Anit, per consolar-me, l'Aya em va preparar Oden, aquest és un plat típic d'hivern. Es tracta de bullir diferents ingredients a foc lent, entre els que hi ha ou, nap, konnyaku ( una gelatina feta de la planta del konjac ), kamaboko ( una pasta feta de peix ), mochi ( pasta d'arròs ), tofu, etc.
Tot plegat s'amaneix amb "miso" ( una pasta de soja fermentada ) o amb suc de bonítol, segons la regió del Japó.
Originàriament l'Oden es feia amb miso i tofu, i era un plat dels pobres a la zona de Kansai ( Nagoya, Osaka, Kobe ). Actualment hi ha moltes varietats d'ingredients, molt més elaborats.
L'Oden es pot trobar a restaurants especialitzats tot i que es pren com a "tapa" calenta. També es pot comprar Oden a les "conbini" ( botigues de cantonada semblants a les botigues de les gasolineres ).
És un plat molt bo que entra molt bé quan fa fred, i que és divertit de menjar degut a la quantitat d'ingredients i la seva diversitat de textura i forma. Si mai en teniu l'opurtunitant, tasteu-lo, no us en penedireu.

2 comentaris:

maria ha dit...

Ara amb una pregunta curiosa...ja els hi has fet l'escudella i carn d'olla alguna vegada?Si que fa bona pinta l'Oden però és que l'escudella és tan bona...

Isaac Zamora i Sitjà (tobuushi) ha dit...

La veritat és que no en sé fer d'escudella. No n'havia fet mai quan vivia Catalunya, era solter i sempre anava a casa els pares per celebrar el Nadal.
Ara que sóc al Japó, després d'anys de frustració per no trobar els ingredients necessaris per fer cuina tradicional catalana, m'he rendit i el que faig és cuina japonesa al gust català.