dimecres, de març 16, 2011

6è dia després del terratrèmol

Ens comença a arribar informació sobre els nivells de radiació, de moment són alarmants perquè la majoria de la gent no som experts en física i totes les dades que ens donen ens atabalen molt.

A Fukushima ( per cert, us havia dit que Fukushima vol dir Illa de la Sort ? ) els nivells de radiació són 100 vegades més alts del normal, s'han registrat 5 microsieverts/hora.
A Saitama ( on "viu" el Shin-chan dels dibuixos ) la quantitat és de 40 vegades més alta, 1,222 nanosieverts/hora.
A Shinjuku, al centre de Tòquio, és 20 vegades més alta, 0,8909 nanosievers/hora.
A la nostra prefectura, Kanagawa és de 10 vegades més alta.

Ara bé, el governador de Tòquio, el populista i controvertit Shintaro Ishihara ha informat que no cal tenir por, ja que les quantitats de radiació són molt petites. Ha posat com exemple que una radiografia de pit exposa al cos a una radiació de 50 microsievers/hora.

 Aquest matí he sortit a fer un tomb, a veure si copsava l'ambient de la ciutat, és curiós recordo haver sentit a dir que els russos, a l'època soviètica duien sempre un cistell per si podien trobar una botiga oberta. Jo he sortit de casa amb una eco-bossa plegada a la butxaca amb la mateixa idea.
Davant de l'estació he trobat un bus de la Creu Roja recollint sang, i gent fent cua per fer-ne donació.

 El supermercat Daie, aprop de casa era tancat, el cartell diu que obriran a les dues de la tarda.


 Lusca, uns grans magatzems que comparteixen edifici amb l'estació romandran tancats, almenys fins demà, de fet no han obert des del divendres.

 Les farmàcies tipus Drugstore ( sense recepte ) han obert però amb la iŀluminació sota mínims i amb cues de clients d'una hora d'espera.

 La gasolinera on vaig veure cues de cotxes llarguíssimes i on els empleats informaven muntats en bicicleta, avui ha tancat amb les existències exhaurides. I val a dir que ENEOS és una de les companyies més grans del país.

 Aquest súper és un tipus "DIA" també era tancat i no obriran fins la tarda, però ja hi havia un client esperant per entrar, em temo que la cua serà quilomètrica.

 La botitegueta d'arròs i querosè ( és molt típic hi ha moltes botigues al Japó que venen arròs i querosè, no em pregunteu perquè ), tenia un cartell a la porta de deia que, per avui, ja no tenia mercaderia.

El carrer comercial tenia aquest aspecte, totes les botigues tancades, no les havia vist mai amb les persianes baixades, ni tan desangelat, tampoc m'havia fixat que estaven tan tronades.

A casa hem començat a seguir les recomenacions del govern, que no de l'ajuntament, i de moment pengem la bugada dins de casa.
Per cert mentre us escric això la casa es gronxa com si anés en un vaixell cap a Mallorca. Hauré de canviar la cadira de l'estudi amb rodetes per una dels menjador, si no acabaré més marejat del que estic.

9 comentaris:

Carquinyol ha dit...

Al 3/24 parlen dels problemes d'abastiment que pateix Tòquio. Respecte l'incident nuclear, bé, cal a dir que els mitjans escrits d'avui dimecres no són precissament optimistes. Si pots llegeix la columna D'en Vicent Partal a VilaWeb, la trobo força encertada.

Ànims i a veure si es comença a veure el fi del malson.

tobuushi ha dit...

Al contrari amic, tot just comença :(

Marta ha dit...

Hola Isaac!
Només puc dir que anims i una forta abraçada a tots!! Quina fila més bonica que fa la banyera amb la robeta del Miró!
I l'Albert que farà? Es quedarà aquí?

Petons i anims!!!

tobuushi ha dit...

L'Albert i la Keiko han cardat el camp cap a Osaka.

Marta ha dit...

I el teu sogre que pensa de la situació? I el resta de la familia?
Teniu pensat de marxar cap al sud?

Anònim ha dit...

Déu n'hi do! I, vosaltres, ja teniu el rebost plé?
M'alegro de saber que a la vostra prefactura els nivells de radiació no són tan elevats, buf! Quina pena més gran que fa tot plegat. Creuem dits per vosaltres i molts ànims pel que hagi de venir.
Pepa

Anònim ha dit...

Isaac, no tinc paraules...
Ànims i una molt forta abraçada.
Cèsar

tobuushi ha dit...

La robeta és de la Shi-chan, en Miró no és tan gran ;)

El rebost ple! Però estero que hi hagi llet aviat, amb dos petits necessiteriem una vaca sencera!

Si marxessim ho fariem a l'Oest, l'Albert no sap ni cap on va, Osaka és a l'Oest no al sud, al sud de Tòquio només hi ha mar. ;) Però de moment no crec que ens moguem, a més el meu sogre treballa per un diari, ara té més feina que mai.

Annabet ha dit...

Hola Isaac,
he arribat al teu bloc seguint el diari "ara"... el bloc "ara ciència"... i totes les notícies del Japó. Ànims! El meu nebot també hi era al Japó, treballant per la Nissan, i ha pogut traslladar-se amb la seva parella cap a la seu de Gran Bretanya. El teu bloc dóna una visió més propera, menys alarmista però alhora més real que la que ens ofereixen els mitjans de comunicació a Catalunya. Espero i desitjo que aviat es puguin resoldre els problemes... Una abraçada!