dilluns, d’octubre 30, 2006

Kowai, quina por!

Demà 31 d'octubre es celebra a tot el món la festivitat del Halloween, tot el món perquè la cultura anglosaxona s'ha escampat arreu, com una taca d'oli.

El Japó no és un excepció, el passat diumenge vaig poder gaudir d'un boníssim gelat de carabassa a la meva gelateria favorita, Baskin Robbins 31.
Als japonesos els agraden molt les festes occidentals, el sant Valentí, el Halloween, Christmas, New Years Eve, etc. Aquest tipus de celebracions va acompanyades d'un fort dispositiu de marketing, i d'això es tracta, de consumir. El Nadal, per exemple no és un dia per estar en família, és un dia per sortir amb la parella i anar a sopar en una restaurant romàntic, és més una festa pels "enamorats". La religió cristiana no ha arrelat massa dins la societat japonesa. Però la iconografia sí.
Així doncs, Halloween és un dia de festes de disfresses i de llogar la vídeo club Nightmare before Christmas de Tim Burton, d'un èxit brutal al país. O de gaudir de la seva darrera pel.lícula, Corspe Bride.
Les botigues ja estan preparades, decoració estrafolària de carabasses, esquelets, bruixes i fantasmes. Tota una invasió iconogràfica, acceptada amb entusiasme pels meus conciutadans.

Qui realment gaudirà més de la festa, són es grups de Gothic Lolitas, una fauna urbana vestida de Neoromàntiques amb dissenys de Vivien Westwood. Un fenomen japonès, que em diverteix molt, és increïble com hi ha gent que pot viure en un món tan aïllat de la societat que els envolta. Qüestions que serien motiu d'estudi i reflexió. No és la meva pretensió, jo només em diverteixo veient-los passejar per Shibuya.

Entre tant menjarem, "cabocha" (carabassa), "satsumaimo" (moniato) i "yakiguri" (castanyes torrades).

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Ara fa dos anys vaig anar a Occitània per aquestes dates. Hem va sorprendre que al molt centraliste Estat Francès podia trobar aparadors i cartells celebrant i preparant la festa de Hallowen fins i tot als pobles més petits.

A mi mentre hem deixin seguiré celebrant la nit de Tots Sants amb els panellets, el moscatell i les castanyes, encara que amb les temperatures que tenim ara mateix per aquí gairebé sembla el temps de la Coca de Sant Joan i el cava !!

Anònim ha dit...

Vigila que dimecres diuen que baixaran les temperatures... encara que pensant-ho millor m'ho creure quan faci fred.

tobuushi ha dit...

Quina bona pinta, gelat de panallets, segur que al Japo triumfa.