divendres, de juny 23, 2006

Manga de museu

Coneixeu Takashi Murakami?


Murakami és una atista plàstic japones de 44 anys. Es el fundador del moviment artístc post-modern "Superflat", basat en el manga l'anime, alguns, del meu país, diriem que també, en les "Falles Valencianes".
Els treballs de Murakami criquen el buit de contingut de la cultura japonesa de la post-guerra. Són una reflex del consumisme i del fetitxime sexual de la societat nipona i de la influència occidental (bàsicament americana-pop) sobre aquesta.



De Murakami s'ha dit, però, que és el Wharhol japonès i se li ha criticat la comercialització brutal que fa de les seves obres. Tota la seva producció va acompanyada de una varietat infinita d'objectes de merchandising.
L'estil de Murakami recorda molt els caràcters de manga i els colors de les il.lustracons Ukiyo-e. Ple de tintes planes i colors molt vius.
Les tècniques empreades, serígrafia, plàctics, vinil, s'acosten més al maquetisme i modelatge de personatges manga que a altres tècniques més convencionals. La veritat és que els resultats són impresionants i que Murakami ha sabut crear un llenguatge visual molt potent i personal.
Actualment les seves obres estan presents a les millors galeries d'art, i les seves exposisions són un èxit de públic. Sobretot a paisos com França o els EUA.
Presisament el projecte que ha relitzat per la marca Louis Vuitton o l'escultura que va "plantar" l'any 2004 al Rockefeller Centre, reforcen aquesta realitat.


A mi, sincerament, m'agrada molt i penso comprar-li a la meva filla un peluix dissenyat per ell, molt més divertit que el típic osset Teddy.

Si teniu curiositat per saber més coses de Murakami o Superflar us recomano els següents enllaços:
www.hirokiazuma.com/superflat

Murakami Takashi, web oficial.

1 comentari:

Anònim ha dit...

La primera vegada que Jo vaig veure el seva obra,era Barcelona a la Fundacio la Caixa a 2000(encara estava a la Avinguda Diagonal amb al passeig de San Joan).Era una globo gran....!