dimarts, d’abril 24, 2007

Sant Jordi 2007

El 1995 la UNESCO va declarar el 23 d'abril dia internacional del llibre.
L'any passat a les llibreries del Japó regalaven punts de llibre commemorant la efemèride, tanmateix això perd pistonada, aquest any no hi havia res que anuncies que era un dia espacial, només cartells recordant que d'aquí poc serà el dia de la mare.

Avui he complert amb la tradició i li he regalat a l'Aya la rosa i també un llibre, perquè no.
Ha estat divertit explicar a la florista que volia una rosa vermella i només una, però que volia que quedés ben bonica, és una sort perquè al Japó les floristes són molt bones i hi ha moltes botigues on poder triar, segur que heu sentit a parlar de l'Ikebana, de totes maneres aquesta paraula la reserven només a l'estil japonès, per les toies i rams occidentals utilitzen l'anglicisme flower arrengement.

Per altra banda he comprat un llibre d'una escriptora japonesa que és diu Oguri Saori, i la seva parella, un dibuixant d'origen hungarès, Toni Lazslo, és el darrer d'una serie que es titula "El meu marit és un guiri", i expliquen, en clau d'humor, les experiències autobiogràfiques de la parella. En aquest volum ens conten les peripècies d'un viatge a Itàlia.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Ben podem dir que Sant Jordi es celebra d'una punta a l'altra del Món !!