diumenge, de desembre 28, 2014

Selfies...

Els darrers anys amb el nous telèfons mòbils inteŀligents, ha aparegut la moda dels selfies, fer-se fotos a un mateix, aquest producte de la vanitat humana, no és nou, els artistes plàstics, molts de nosaltres, prou narcisistes ja hem practicat la disciplina coneguda com "autoretrat". És clar que abans no hi havia càmeres de foto i només els artistes com nosaltres es podien fer autoretrats, us he ajuntat una coŀlecció d'obres dels creadors que més m'agraden. No estan ordenats seguint cap criteri, no us hi trenqueu la closca.

 Albercht Dürer

 Alphonse Mucha

 Dante Gabriel Rossetti

 Diego Velázquez

 Egon Schiele

 Francis Bacon

 Frida Kahlo

 Francisco Goya

 Jean-Auguste Ingres

 Joan Miró

 Lleonart da Vinci

 Lucien Freud

 Michaelangelo Buonarroti ( el de la caputxa )

 Pau Picasso

 Raffaello Sanzio

 Ramon Casas

 Rembrandt van Rijn ( que després de quedar-se calb els pintava amb barret )

I Vincent van Gogh
.
.
.
.

Segles i segles de tradicció pictòrica, d'estudi de la figura, la llum i l'espai que crea, anys de perfeccionar la tècnica, sobre diferents suports i pigments, escoles de Belles Arts, academies, tendències, estils...evolució, trencament, avantguardes, tot això ha esdevingut en el que ara us presentaré, el resutat de tots els retrats que heu vist en una sola peça d'art, una obra magnífica d'incalculable valor inteŀlectual.

Jo, com a artista plàstic, llicenciat en Belles Arts per la Facultat de Sant Jordi de la Universitat de Barcelona, i llicenciat en Disseny Gràfic, amb honors, per la Universitat de Central Lancaster, també he volgut fer-me un lloc entre els meus coŀlegues abans esmentats amb la creació de la següent obra mestra de l'art, referent de la cultura catalana i, essent com sóc exportador del disseny gràfic del nostre país. 
Espero que els qui entengueu d'art, sabreu valorar aquesta peça que, de ben segur, un dia veureu penjada de les parets de la New Tate. 

Que? Gallina de piel, eh?

4 comentaris:

XeXu ha dit...

No fotem, a mi m'agrada força més que alguns dels altres, potser no és el millor, però almenys és més divertit. La innocentada per aquests tan famosos que fan bunyols...

maria ha dit...

Hehehe. Molt bona aquesta^-^

Assumpta ha dit...

Aquest "tal" JOAN MIRÓ, si me'l trobo pel carrer... quina por ser així tan... lineal... :-DD

El teu és súper simpàtic! :-D

Dürer era guapíssim per això se'n va fer un munt (ai presumit!!) i el que també és molt maco és Dante Gabriel Rossetti.

Anònim ha dit...

Li dono el vist i plau al teu selfie