divendres, de novembre 10, 2017

Manifest en defensa de les institucions catalanes

El Govern de Catalunya ha estat empresonat acusat de delictes tan greus com la rebel·lió, la sedició i la malversació de fons públics. Els membres del Govern que no han entrat a la presó són a Bèlgica en llibertat malgrat els intents de la justícia espanyola de portar-los a la presó. Abans que tot això passés el Senat espanyol va aprovar la posada en marxa de l’article 155 de la Constitució Espanyola fet que va comportar no només la dissolució del Parlament de Catalunya sinó també la substitució del legítim Govern de Catalunya per un equip de polítics del Partit Popular que actualment controlen les institucions democràtiques catalanes per control remot des de Madrid. Un partit que a Catalunya no arriba al 9% de representació parlamentària.

Aquests fets no només són intolerables a l’Europa del segle XXI sinó que recorda perillosament a episodis passats de la història d’Espanya que milions de catalans pensàvem que estaven enterrats i oblidats. L’empresonament d’un govern escollit democràticament per la ciutadania per no fer res més que complir el seu programa electoral és intolerable i un flagrant atemptat al Drets Humans i democràtics que regeixen la Unió Europea. És per això que ens sumem a les moltes peticions que exigeixen l’alliberament dels presos polítics catalans que ara ja no només són els presidents d’Òmnium i l’ANC, Jordi Cuixart i Jordi Sánchez sinó que també son els membres d’un govern escollit per la societat catalana en unes eleccions el 27 de setembre de 2015.

Per altra banda manifestem el nostre suport i cridem a la mobilització de la ciutadania catalana als actes convocats per Crida per la Democràcia encapçalats per la gran mobilització a Barcelona de cara al dissabte 11 de novembre. Per altra banda emplacem als catalans que viuen fora de Catalunya a estar atents i amatents als propers actes que hi haurà tant a Catalunya com a l’exterior en defensa de les institucions catalanes i la democràcia al nostre país.

Tal com s’ha demostrat amb els darrers pronunciaments de la justícia belga, “el cas català” no és un afer intern del regne d’Espanya. El clam per la democràcia i la llibertat és quelcom que mereix i requereix de l’atenció de tots els demòcrates d’arreu del món. És per això que fem una última crida als catalans residents a l’exterior a conscienciar els ciutadans del seu país de residència de la situació que viu Catalunya i a fer-los partícips d’aquesta lluita que interpel·la a tothom que cregui en la democràcia i els Drets Humans.

Catalans al món

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Per molt que ens ho venguin així el cas català no es un assumpte només intern

Anònim ha dit...

A l'Aldea ens han emocionat molt les corrandes de la parella estable dels katalonskis japonesos.
Records