dilluns, de gener 01, 2007

L'any del Senglar

Benvolguts amics i companys que compartiu una estona del vostre temps "escoltant" les meves foteses, gràcies.

Mercès als webblogs, i als comentaris que s'hi fan, el món es fa més petit i alhora més agradable. Japó sembla més a prop de Catalunya, Estats Units o Nova Zelanda.

Al Japó el cap d'any és la festa més familiar, l'època de les reunions, dels àpats, d'anar junts al temple, i veure plegats els interminables programes televisius.
La revetlla de cap d'any es sopa dora, en família, el tradicional és soba, una sopa de fideus, i el mochi, una pasta d'arròs de textura gomosa, com si fos una gominola.
A mitja nit alguns temples fan sonar les campanes, però no 12 sinó 19 aquest any, ja que hem entrat a l'any 19 de l'era Heisei, des del regnat de l'emperador.

Aquest també serà l'any del Senglar del calendari xinès, un any de guanys econòmics, i de profits, segons diuen. Tan de bo, sigui un bon any per la Pau i la Justícia. El passat no ha acabat gaire bé...

En fi us escric aquestes línies abans que la família es desperti, avui mandrosa, després de massa sake ( vi d'arròs ) i osechi ( menjar de cap d'any ).
Japó està de vacances alguns fins dijous, d'altres, una mica més.

Sinnen akemashite omedetou gozaimasu!

Menja't l'any, el millor del senglar!

1 comentari:

Anònim ha dit...

Feliç 2007 i feliç any 19 de l'era Heisei !!

Espero que el cap d'any hagi anat molt bé, jo, per la meva part, segueixo una mica en modus automàtic fins la setmana vinent.

Salutacions des de València.