dimarts, d’octubre 02, 2007

Una Senyera a Disneyland

Fa pocs dies, vaig anar a Disneyland Tokyo, per celebrar l'aniversari de la meva petita.
Disneyland és un parc on es convinent una gespa perfecte, la més perfecte que he vist en tota la meva vida ( i he viscut a Anglaterra), bé, gespa perfecte i una mena de "Poble Espanyol" però amb escenes de diferents continents.
Cartró pedra i cues d'una hora per poder pujar a alguna atracció.
En una d'aquestes atraccions, la de Pirates of the Caribbean, has de fer cua dins d'un hotel colonial, que mena als aiguamolls de Luisiana, a l'entra de l'hotel hi havia un quadre d'una batalla naval del segle XVII, entre el que sembla la Royal Navy i una marina una mica més propera, fixeu-vos el detall on veureu les Quatre Barres.
No tinc ni idea d'on ha sortit el quadre, però el que sembla clar es que l'original no es de cap museu espanyol.

A mà esquerra també hi ha una altra ensenya barrada, la bandera de popa sembla el penó de Santa Eulàlia que guarneix el Fossar de les Moreres l'Onze de Setembre.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

A més força estrany veure una nau amb aquelles banderes pel Caribe, ja que els castellans no ens deixaven anar ;)

El de la bandera de Santa Eulàlia també és interessant, ja que era la bandera de la ciutat, i no sé pas si tenia tradició marinera com per a que la portessin les naus.

Bona trobada !!

tobuushi ha dit...

Potser no és una batalla al Carib, també cal recordar que la marina espanyola vaixells fet a Catalunya amb tripulació catalana.
Segons la Fundació d'Estudis Històrics de Catalunya, hi ha ensenyes barrades en batalles a Flandes, i en exercits durant el govern de Carles V.
també hi ha una teoria que estudia la possibilitat de que la bandera de les colònies britàniques americanes, la barrada origen de la bandera dels EEUU estigui influenciada per la nostra ensenya.

Anònim ha dit...

Penso que una batalla fora del Carib seria el més creïble, vaja, penso jo !!

Però respecte la bandera de Santa Eulàlia tinc els meus dubtes, encara que clar... no sóc pas un expert jo !!

:)