dimecres, de juliol 16, 2008

Tipus de Kimono

Des de ben petites les dones japoneses es vesteixen amb diferents tipus de Kimono, el primer se'l posen als 3 anys, en una cerimònia semblant a la comunió catòlica es diu Shichigosan, literalment 7, 5, 3 que és l'edat en que la mainada celebra aquest ritual. Les nenes dues vegades, als 3 i 7 anys, els nens només als 5 anys.

En aquesta imatge hi ha una nena amb el kimono de 7 anys i una altra amb un kimono dels 3 anys, una mica diferent del primer, menys acolorit i amb un tipus de davantal.

En aquesta imatge s'aprecia millor aquest davatal


Aquesta nena duu un kimono dels 7 anys no gaire més diferent del kimono dels 20 anys o Seijinshiki.

Un dels errors que  tenen els estrangers  quan venen al Japó és confondre una Geiko (Geisha) amb una Maiko, una aprenent de Geiko.

Aquesta és una Geiko.


I aquestes són Maikos, les Maiko duen la cara pintada de blanc, pentinats més elavorats i kimonos molt més vistosos que les Geikos. Les Maikos també es maquillen el voltant dels ulls de color vermell.


Aquestes noies duen kimonos de la cerimònia de "Seijinshiki", als 20 anys quan esdevenen majors d'edat. Són kimonos de mànigues llargues fins els peus molt vistosos i alegres, quan es casin no els podran dur més, les dones casades han de dur kimonos amb mànigues més curtes i més austers.


Aquestes dues noies vesteixen kimonos de graduació universitària, són d'estil Meiji, finals del segle XIX i començaments del segle XX.  Molt reconeixibles pels faldons monocromàtics, i van calçades amb botins de taló.


Aquesta model vesteix un Yukata, un kimono d'estiu, molt més senzill que els anteriors, aquests yukates són de cotó estampat metre que els altres són de seda, també estampats i ormanentats amb rics brodats.