dimarts, d’agost 12, 2008

La verdadera Ginger Inokuma


Recordeu "Cinturo Negre"? La sèrie d'animació sobre judo que tenia com a protagonista una noia joveneta que es deia Ginger Inokuma. En la versió japonesa aquesta noia es deia Yawara.

Aquesta sèrie d'animació inspirada en un còmic, va tenir molt èxit al Japó a finals dels anys vuitanta, just abans dels Jocs Olímpics de Barcelona. De fet la protagonista del còmic es preparava per competir-hi.
Al mateix temps va sortir una judoka, una noia joveneta que responia al perfil de la protagonista del còmic, de seguida la premsa japonesa la va adoptar i la va convertir en la "Yawara" real, l'esperança japonesa per els Jocs Olímpics de Barcelona.

Aquesta noia es diu Ryoko però tothom la coneix per Yawara, té 32 anys i després de ser mare ha tornat a participar als Jocs Olímpics.
El seu nom de casada és Ryoko Tani i a guanyat.
1 argent a Barcelona'92
1 argent a Atlanta'96
1 or a Sydney'00
1 or a Atenes'04
i un bronze a Pequín'08 
7 medalles d'or als campionats mundials de Judo i un bronze.
No està gens malament per una noieta de menys de 48 quilos.
La Ginger Inokuma del còmic només volia casar-se i formar una família, la "Ginger" de debò també ho ha fet, el seu repte era poder participar als Jocs després de ser mare, i ho ha aconseguit, ara diu que li agradaria participar a Londres'12, potser sí que ho aconseguirà.

Actualització del 6 d'agost de 2010.

Des del juliol passat Tani és membre de la cambra de consellers del Japó pel Democratic Party of Japan.