dilluns, d’abril 19, 2010

Us presentem en Miró

Aquest "patufet" va néixer el 26 de febrer, ahir el vàrem presentar a la pagoda Xintoista de Hachimansen a la ciutat de Hiratsuka. Un tradició que es perd en la nit dels temps.
La presentació al temple s'anomena Omiyamairi, es tracta de presentar els nounats als déus i demanar la seva protecció així com l'ingrés a la comunitat.

Durant la cerimònia el sacerdot lleigeix el nom del nadó i del pare d'aquest i demana la protecció dels déus, mentre recita una lletania de fórmules màgiques per comunicar-se amb ells.
A l'altar hi ha una ofrena de fruites collides de temporada, licor d'arròs ( sake ), i altres regals pels déus. Després es els pares oferiran una branca d'arbust decorada amb washi ( paper japonès ). Durant la cerimònia les iaies són les que presenten els petits a l'altar.

A la pagoda de Hachimansen sempre que es participa en una cerimònia és costum vestir-se amb una armilla blanca, el color de la puresa.

És una bona ocasió per les mames per vestir el kimono, era la primera vegada que veia l'Aya vestida amb el kinomo de casada ( amb mànigues curtes ).

Més tard, al restaurant es brinda amb sake ( molt ) i es meja orada, entre altres coses. L'orada és el peix japonès per les celebracions. En japonès orada es diu "tai" i la manera de congratular-se en japonès és cridar "omedetou" ( felicitats ) o "omedetai", així es fa un joc de mots amb "tai" i "omedetou".
Si algú vol saber una mica de que es tracta la religió Xintoista li recomano veure la peŀlícula Chihiro Spirit Away" de Hayao Miyazaki.

4 comentaris:

Carquinyol ha dit...

Una cerimonia ben vistosa! Anàveu tots molt elegants i macos !

PS: En Miró porta el mateix pentinat que el pare !

maria ha dit...

Quina coseta més dolça.Fan ganes de tocar-li les galtones ben a poc a poc.
Quines cerimònies^^!Tots guapíssims!

Laura ha dit...

El nen és guapissim!! Bé, i vosaltres també feieu molta patxoca!!
Per cert, jo també estic esperaaaaaaant!! Encara queda molt perquè neixi, però des d'ahir que vaig entrar al tercer mes que ho vaig escampant!!

tobuushi ha dit...

Potser per això els japonesos diuen que se m'assembla tant.

Mossegar-li les galtones!

Moltes felicitats! Laura ja ens tindràs al corrent.