dilluns, d’abril 23, 2012

Els catalans escampen Sant Jordi al Japó

Fa poc vaig coneixer ( online ) l'Elisabeth, una noia molt maca que viu al Japó, a la prefectura d'Aichi ( Nagoya ), treballa com a coordinadora de relacions internacionals a l'ajuntament, segons ella, de la Vila del Pingüí.
Ahir l'Elisabeth va ornanitzar una festa de Sant Jordi, que pel que es veu a les imatges va ser èxit, m'hagués agradat molt poder veure la representació de titelles.

La vista no us enganya, els meus personatges han sortit de gira pel país, un grup de titelles amics de l'Elisabeth els van usar per representar la llegenda de Sant Jordi, i van crear un drac, un Sant Jordi i una Princesa preciosos. Quina enveja, jo no passo del 2D!

L'Elisabeth és la noia de vermell, en el moment de la lluita de Sant Jordi contra el drac. Molt espectacular, si senyor!

El millor de tot és implicar la gent, l'Elisabeth va contactar amb mi que visc a Tòquio, des de Nagoya, i va implicar amics seus, com el grup de titelles, que van fer una feina fantàstica, d'aquesta manera, la Diada de Sant Jordi es va poder veure a la capital, però també a l'oest, escampant-se com una taca d'oli.

Veient les imatges estic segur que la canalla s'ho va passar d'allò més bé. Ostres però si tenien un rei de veritat i tot! (^_^)

Encara no he conegut l'Elisabeth personalment, però espero fer-ho aviat, són molts quilometres els que en separen, però ens uneixen moltes coses. L'amor pel Japó i la voluntat de donar a conèixer la nosta terra ( i l'afició per la xocolata )
Si voleu veure més imatges sobre el Sant Jordi de l'Elisabeth us recomano el seu blog: La Nemui la lia al Japó ( one more time ). És molt recomanable, hi trobareu com és la vida d'una catalana que viu, no a la capital, però en una ciutat aprop de Nagoya, una de les ciutat més importants del Japó, seu de l'empresa Toyota. Una visió diferent del país, estic segur que us agradarà, jo ja m'hi he enganxat.
Bona Diada a tothom!

7 comentaris:

Unknown ha dit...

Moltes gràcies per parlar de la nostra modesta diada a Kiyosu! ^^

La veritat és que els dibuixos dels teus titelles són molt i molt xulos! M'agrada moltíssim l'estil i el grup de titelles, en quant els va veure, se'n va enamorar de seguida!

Per al power point de l'explicació, també vaig fer servir els teus dibuixos dels personatges per presentar la història. I el vestit de la princesa està inspirat en el de la teva princesa!

Jo també tinc moltes ganes de què ens coneguem en persona! Per la Golden Week potser m'apropo per l'illa de la Gran Ciutat... pot ser que coincidim? :)

Ah! I al poble li dic la Vila del Pingüí perquè realment ÉS la Vila del Pingüí... el senyor Toriyama viu a 5 minuts de casa meva!! :O Això venint d'una noia a qui des de petita li han dit Arare... :P

vullunfestuc ha dit...

Quines coses que té la vida moderna que la millor manera d'explicar la llegenda de Sant Jordi encara és amb les titelles!

Per cert, fantàstiques. Bon Sant Jordi!

Unknown ha dit...

@vullunfestuc: moltes gràcies! tot i la vida moderna, els nens petits encara s'emocionen amb coses petites ^^

Ah! Per a la meva entrada de Sant Jordi, he "robat" el teu encapçalament amb el Drac i Sant Jordi (^^)

tobuushi ha dit...

Elisabeth. La mida de la festa no té importància, el què és important és anar escampant la Diada, quan més gent la conegui millor. De mica en mica, potser hi haurà nens que a apartir d'ara quan es mirin l'ecut del Barça ho faran diferent.
Per Golden week el 3 i 4 serem fora, però el 5 ja tornem.
La família de la mare de l'Aya també és de Nagoya i ella sempre m'ho diu. L'has pogut veure?
Vullunfestuc.
El humans ja ho tenim això, encara ens encantem veient passar una mosca o guaitant un tió encès.
El meus petits ja poden estar mirant la tele que si em poso a fer rucades amb ninots ho deixen tot per venir a jugar.
Ara que amb les titelles tan maques del grup de l'Elisabeth jo també m'hi hagués quedat enganxat.

Claire ha dit...

El blog de l'Elisabeth ja el coneixia i de tant el llegeixo però encara mai hi he comentat en el seu! Sempre em costa fer el primer comemtari! jejeje

És genial que també mostris la nostra cultura al Japó! Les titelles són una passada! La festa de Sant Jordi és un èxit assegurat amb aquesta gent tan trempada que hi tenim escampada pel Japó!

Gràcies!!!

tobuushi ha dit...

Claire.
Si per fi pots venir al Japó ja saps que et toca, necessitarem voluntaris.

Anònim ha dit...

és genial el que feu, nois!