divendres, de setembre 28, 2012

84 a 21. Tindren referèndum!

Després d'aquest 11 de setembre, escoltant l'anhel expressat d'una forma tant significativa, s'esdevé el moment històric en el qual resulta necessari consultar la ciutadania sobre la possibilitat que Catalunya esdevingui un nou Estat d'Europa.


Per aquestes raons, els grups parlamentaris sota signants presenten la se­güent:

Resolució

1- El Parlament de Catalunya expressa el seu reconeixement i es felicita per l'enorme èxit aconseguit a la massiva manifestació del passat 11 de setembre pels carrers de Barcelona, sota el lema "Catalunya nou Estat d'Europa" .

2- El Parlament de Catalunya constata que al llarg d'aquests darrers trenta anys, una part molt important del catalanisme s'ha compromès a fons amb la transformació l'Estat espanyol per poder-hi encaixar sense haver de renunciar a les nostres legítimes aspiracions nacionals, a la nostra voluntat d'autogovern, ni a la nostra continuïtat com a nació. Però els intents d'encaix de Catalunya a l'Estat espanyol i les seves reiterades respostes són avui una via sense recorregut, Catalunya ha d'iniciar la seva transició nacional basada en el dret a decidir.

3- És per tot això que el Parlament expressa la necessitat que Catalunya faci el seu propi camí, constatant la necessitat que el poble català pugui decidir lliurement i democràticament el seu futur col· lectiu, com a única via per tal de garantir el progrés social, el desenvolupament econòmic, l'enfortiment demo­cràtic i el foment de la cultura i la llengua pròpies.

4- El Parlament insta el Govern de la Generalitat i a les forces polítiques i els agents socials i econòmics a impulsar el màxim consens possible per tal de portar a terme aquest procés democràtic i el full de ruta consegüent, amb dià­leg amb la comunitat internacional, la Unió Europea i el govern espanyol, per tal que la ciutadania de Catalunya pugui determinar en un marc de plena lliber­tat, respecte al pluralisme, foment del debat i la convivència democràtica i sen­se de coaccions de cap mena.

5- El Parlament de Catalunya constata la necessitat que el poble de Catalu­nya pugui determinar lliurement i democràtica el seu futur coŀlectiu i insta el govern fer una consulta prioritàriament dins la propera legislatura.
3 comentaris:

Sergi ha dit...

Estem molt contents, i total perquè hem aconseguit el que hauria de ser lògic i immediat quan el poble ho demana, la possibilitat de fer un referèndum, o una consulta o el que sigui, per expressar la nostra opinió. És patètic que s'hagi de fer tanta cosa per poder assolir la capacitat de poder triar lliurement, negar-ho al poble és propi d'una dictadura casposa i de la pitjor classe. Si ens tractessin millor, estic segur que es faria un referèndum i sortiria que NO a la independència de Catalunya. Però ens tenen tan torturats que ara no sé què sortirà. Ara, el dret a poder decidir-ho l'hauríem de tenir sempre i en tot moment.

maria ha dit...

Tenen tanta por que ens amenacen a tort i a dret amb personatges que em pensava que ja no estaven en actiu.
Estic tan contenta...

tobuushi ha dit...

XeXu.
El dret a drecidir dels pobles és alienable, un dels dret humans fundamentals. Cap estat democràtic s'hi pot oposar.
Però són els poblre que pateixen els qui fan les revoltes, com molt bé iŀlustrava George Orwell al seu llibre "la Revolta dels animals". El moment actual és porpici perquè la gent a començat a entendre que viu en una colònia que és expoliada dia sí, dia també.
Ara cal convèncer la gran majoria de catalans que la sobirania nacional és la millor garantia de futur.

maria.
Com més ens amenacin més simpatia rebrem dels països democràtics. Ho deia anit el president Mas.