divendres, d’abril 15, 2016

Competició per l'emblema olímpic de Tòquio 2020

Aquesta setmana el Comitè Olpímpic Japonès ha publicat els quatre emblemes finalistes que representeran els futurs Joc Olpímpics de Tòquio 2020. Aquest cop i vist el desastre de la primera vegada en que el disseny elegit va resultar ser un plagi, el comitè es va curar en salut i va fer una combocatòria pública. De les 15.000 entrades rebudes, es va passar a 4.600 i d'aquestes a quatre i serà el públic qui votarà el disseny definitiu.
A mi no me n'agrada cap.
A és mol impersonal i no té gens de gràcia, es pot fer amb Illustrator i podria representar qualsevol cosa. Tot i que és clarament el favorit del comitè que ha triat els altres logos molt semblants com a comparsa.
B està molt vist, de fet sembla Satanàs Cor Petit xuclat en el remolí de Goku ( els amants de Bola de Drac ho entendreu ).
C què voleu que un digui? Barcelona'92 amb colors diferents.
D potser és el menys pitjor, però no entenc que té a veure amb l'olimpisme ni l'esport, és una flor una mica carrinclona.
Aquesta també és la crítica dels meus companys professionals que podeu llegir al Japan Times.


És clar que tot això ho dic essent poc o gens imparcial, ja que jo també vaig presentar-me al concurs, i vaig passar la primera criva de 4.600, el dissabte passat em van avisar que no continuava.
Aquestes van ser les meves propostes:
 Són els kanji de Tòquio ( 東京 ) creats a partir de les anelles olímpiques deconstruïdes, els kanji estan deformats a la manera dels emblemes de les ciutats japoneses, a partir de cercles concèntrics. Però amb una mica de imaginació i podreu veure dos figures humanes que es donen la mà, i aquesta
unió crea un kanji nou "人" de color groc, aquest kanji és el de persona, ja que es tracta de persones. 
La idea era crear un emblema que fos dinàmic a l'hora que estigués ple de simbolisme.

El segon dissenys era pels Jocs Paralímpics, parteix de la mateixa base que el primer, però en aquest cas el volia fer diferent, perquè volia diferenciar uns Jocs dels altres donant als Paralímpics personalitat pròpia, és una flor de prunera, una flor que floreix molt matinera, desafiant al fred. 
Te cincs colors que representen els cinc continents, els pètals estan formants per kanji de persona, amb una base rodona, com si es tractés d'una cadira de rodes, aquest dos elements formen la fulla del Ginkgo que és el símbol de Tòquio. 
Juntament tots aquests elements formen una rotllana, que simbolitza la germanor. Com una sardana, no?

Ginkgo al logo del Govern Metropolità.

La bandera de Hiratsuka. 

2 comentaris:

Raylegh ha dit...

A mi tampoc m'encanta especialment cap. De fet m'agrada més el teu. xD
L' A si bé d'entrada no m'agrada perquè només fa servir un color i el trobo molt pobre visualment, al final tampoc el trobo tan horrible. De fet ja és un èxit que no sigui el que havia estat un plagi que a part de ser-ho no m'agradava gens. Si fos per mi hagués agafat directament el de ciutat candidata que em va semblar molt bonic i treballat. El B no em desagrada però el buit del mig a vegades el veig bé i d'altres no tant, però els cercles m'agraden perquè fan com la bandera. El C més del mateix a vegades m'agrada més i d'altres menys, dit això també el trobo poc currat. I el D m'agradaria més si no em semblés un cervell... el dels paralímpics m'agrada més, però si volia representar una flor la podria haver fet diferent sincerament.

Crec que al final em quedaria amb el B, ja que amb les altres propostes no em ve Tokyo/Japó al cap, però bueno tampoc estan tan lluny en quan a agradar-me.

Anònim ha dit...

Doncs si hagués de triar-ne un jo escolliria el B, per lo de Satanàs Cor Petit suposo...