dimecres, de març 21, 2007

Les altres "primaveres"

Ja és primavera, almenys al Japó, les temperatures encara són baixes però la gent surt al carrer a gaudir dels cirerers florits.
Avui era festa nacional i moltes persones han passat el dia sota aquests arbres tant bonics, traral.li, traral.la, tothom a cantar. Bé, del "hanami2 ja us en parlaré properament, quan us el pugui documentar gràficament.
Avui us vull parlar d'altres primaveres, les que per sort no ens trobem al carrer en aquest bonic país oriental.
Les caques de gos, tan freqüents als carrers de Catalunya, són una anècdota al Japó, difícilment us en trobareu mai cap, una sort, sobretot si passeges amb nens petits.
Als Japonesos els encanten les mascotes, i el gos és el rei, es clar. Els japonesos acostumen a tenir petits animals, suposo que per raons d'espai, alguns son tan faldillers que gairebé no surten de casa, però altres, passegen pels carrers i els parcs diàriament.
L'èxit del civisme d'amos i animals, serà degut a la publicitat institucional conscienciadora?
Jutgeu per vosaltres mateixos.
Tots els exemples són del meu poble, Hadano (秦野市).Per cert, la multa que s'avisa als cartells és de 20.000 iens, uns 134 euros.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

No sé perquè, però diria que una campanya així a casa nostra no tindria gaire èxit sinó fos acompanyada d'un equip de vigilància contundent que es dediqués a posar multes a tort i a dret.

Per cert, a Badalona la primavera ha començat amb unes volves de neu.

Elisenda ha dit...

Al meu barri hi ha un parc molt bonic però no hi podem anar a passejar amb els nens ja que els veïns del barri son tant incívics que hi ha mes caques de gos que sorra. L’ultima vegada que hi vaig anar sota dels gronxadors hi havia una tifa de la mida d’un elefant. Em vaig indignar molt. Fins hi tot em vaig plantejar vigilar el parc seguint els amos dels gossos anant recollint les merdes dels seus animalets per deixar-li’s a casa seva just a la porta de casa amb un cartellet dient “Em sembla que t’has deixat això porc”.

Anònim ha dit...

Jo recolzaria la mesura de vigilar les tifes de gos i tot seguit capar a l;animal (em refereixo a l;amo clar...)