dijous, de juliol 19, 2007

Plou, plou, plou...

És l'època del Tsuyu i fa setmanes que no veiem el sol, al l'oest els tifons s'ho emporten tot a l'est un altre terratrèmol ha devastat la ja malmesa Prefectura de Nigata, aquest darrer a afectat una planta nuclear, la pluja intensa s'enduu la terra tova, a estones fa molta xafogor i a estones fresqueja. Quin país! No m'hi acostumaré mai. la setmana passada vam patir uns tremolors, de baixa intensitat, però que em van tombar uns quants Toys.

Faig doncs una invocació a Totoro, un esperit antic, protector dels nens i la natura, sorgit de la gran imaginació de Miyazaki. Si no put sortir al jugar al parc almenys dibuixo.


3 comentaris:

Anònim ha dit...

No se si es millor la pluja o la sequera que estem patin a a casa.
El sol brilla com mai sembla que vol fondre la terra, els arbres ya no tenen fulles, sembla tardor, pero la veritat es que han caigut cremades pel sol. Fa molts, molts, molts, dies que no cau una gota d'aigua.
Digali als deus del teu nou pais que bufin una mica de pluja per la vella Europa.
Un Peto.
La Consellera

Anònim ha dit...

Bones company !! Et canviem sol per pluja, aquí ja comença a ser anguniós i ja trobo a faltar un bon dia de xàfecs.

Molt maco el dibuix !!

tobuushi ha dit...

No recordo qui va dir que a Catalunya la pluja no sap ploure, al Japó la pluja cau quan ha de caure, per això tenim l'estació de les pluges, però el preu no es barat, a l'estiu el cel és gris i la humitat ofega, la roba no s'aixuga i tenim molts insectes, mosquits gegantins i escarabats de totes mides i colors. Després venen el tifons que arrosseguen tot el que troben. Els cabals del rius es desborden i l'aigua s'ho emporta tot, carreteres, cases, escoles,..

Si, Japó és un país on la natura és generosa, tenim aigua, la terra és molt fèrtil els camps són verds i els arrossers negats. Però la fruita no té la dolçor de la de casa, ni la llum la claror mediterrània, i a més a més quan menys t'ho esperes se't cau la casa al terra per culpa d'un terratrèmol.