dissabte, d’agost 18, 2007

Aprèn això Ronaldinho

El Sumo és un esport molt tradicional japonès, es basa en unes normes de conducta molt estrictes, i el Yokozuna, el campió és el primer qui ha de donar exemple.
Asashoryu ( el drac blau del matí ) és Yokozuna des de 2003, uns dels millors lluitadors de la historia d'aquest esport, com molts altres Rikishi, lluitadors, és estranger, però això no ha estat un impediment per triomfar en aquesta disciplina esportiva. Tanmateix, malgrat els seus èxits, mai s'ha guanyat al públic japonès, ha estat molt criticat per les seves maneres poc ortodoxes dins o fora de l'arena.
L'escàndol ha arribat quan, desprès de guanyar el darrer campionat es va negar a participar en una exhibició a Hokkaido al.legant una lesió i cansament físic, va agafar vacances i va marxar al seu país Mongòlia, allí, però va participar en un partit solidari de football, sembla ser que a petició del primer ministre mongol i del ministre d'afers exteriors japonès. Malgrat aquesta justificació, l'Associació Japonesa de Sumo, li ha aplicat mesures disciplinaries molt severes, a ell i a l'escola on pertany. Prohibició de participar en cap torneig fins el 2008 ha estat suspès de sou els propers quatre mesos, i una multa del 30% dels ingressos de la seva escola.
Jo crec que ha estat una mesura massa forta, però la baixa popularitat d'aquest atleta excepcional ha decantat l'opinió pública en la seva contra.
Per la meva part sempre ha estat un plaer veure com derrotava lluitadors molt més grans que ell amb una facilitat extraoridària, potser aquesta superioritat li ha fet perdre el món de vista.
Alguns "cracks" haurien d'apredre la lliçó i potser, patir mesures correctives que els fessin recordar que estan sotmesos a una disciplina esportiva i que són un exemple on s'enmirallen moltes persones, majoritàriament, joves.

Asashoryu demanant perdó, plorant en una roda de premsa