dissabte, de setembre 29, 2007

JO TAMBÉ CREMO LA CORONA ESPANYOLA

Oposant-nos a l'opressió nacional i de classe del poble català, cremem la corona espanyola. Els processos oberts a l'Audiència Nacional per injúries a la Corona són un clar exponent del futur que ens depara en aquestes condicions de submissió. En Jaume Roure, militant d'Endavant-OSAN, ha estat encausat per un delicte d'injúries a la corona per cremar una fotografia dels borbons. No és l'únic, ja que a Figueres, dos militants de Maulets també han estat considerats "desafectos al régimen" per unes pintades, com els companys de Barcelona, que van ultratjar la bandera espanyola despenjant-la del Castell de Montjuïc. Les accions per les quals s'han processat aquestes persones són les mostres de rebuig a l'Estat espanyol que tenen lloc arreu dels Països Catalans. Cada acció no és un fet aïllat, sinó que forma part d'una resposta civil, àmplia i organitzada al domini que els Borbons exerceixen a casa nostra des de fa més de 300 anys. Els càstigs que rebem però, formen part també d'una resposta repressiva de l'Estat, que ens recorda en tot moment que som súbdits i no ciutadans.

Cremem la corona espanyola, perquè està tacada de sang, de la sang del nostre poble. El Rei Juan Carlos va ser nomenat successor del dictador Francisco Franco l'any 1969, i va ser còmplice i, per tant responsable, de les últimes execucions de la Dictadura. També va ser responsable, amb l'Exèrcit al seu costat, de l'anomenada transició espanyola. És aquest Rei, assassí i usurpador, el cap d'Estat espanyol que se'ns imposa i contra el qual ens volem rebel·lar. Nosaltres, les classes populars catalanes, sabem resistir i sabrem, també, vèncer!

Cremem la corona espanyola, i totes les institucions que vetllen pels seus dominis, tant les espanyoles com les catalanes. Anar a Madrid i ésser jutjat per l'Audiència Nacional (hereva del Tribunal de Orden Público del règim franquista), no seria possible sense l'eficient ajuda del govern català i les seves institucions. Aquest tripartit d'esquerres i catalanista, es doblega davant les lleis repressives espanyoles i ens persegueix, ens controla i ens envia a Madrid perquè ens sotmetin a la seva falsa democràcia. Que no s'anomeni tripartit d'esquerres el govern que actua com un botxí de l'Estat contra el seu propi poble!

Des de l'Esquerra Independentista cremem la corona espanyola, i ultratgem els símbols que la representen, perquè estem exercint el dret a la dissidència política. Les classes polítiques catalana i espanyola no aconseguiran criminalitzar-nos, perquè les accions desobedients del poble no són delictes, sinó actes legítims de defensa contra l'Estat opressor. Com més vulguin afeblir-nos i criminalitzar-nos, més forts ens mostrarem en aquest combat desigual, perquè la lluita és l'únic camí cap a la nostra emancipació nacional i de classe.

És per tot això que, des del treball de base, des de la democràcia directa, fem una crida arreu dels Països Catalans per continuar mostrant, a través de la desobediència i dels espais que es creguin oportuns, el rebuig del nostre poble al domini espanyol i monàrquic. Continuarem el combat desobedient i continuarà creixent el suport popular que ens reafirma en la nostra voluntat rupturista: Des de Salses a Guardamar i des de Fraga a Maó, Independència i Socialisme !
Jo també cremo la corona espanyola. Tres-cents anys ocupats, tres-cents anys resistint !