dimecres, de setembre 12, 2007

Bon vent!

Bon vent i barca nova, sa exel.lència Abe Shinzo sama.
Desprès de més de 60 anys sense perdre les eleccions, el passat mes d'agost el partit conservador LDP va patir una davallada històrica i es va quedar en minoria a la Cambra de Representants japonesa.
Abe que va arribar al poder com a relleu de l'anterior primer ministre Koizumi no ha tingut mai el suport popular del que va gaudir aquest. Escàndols econòmics, sortides de to dels seus ministres, un d'ells es va llevar la vida, i el més important el gir radicar nacionalista que Abe volia imposar al país.
Els japonesos se saben especials i diferents, però també saben que el nacionalisme radical els va dur a la tragèdia, i no hi volen tornar a caure, i una de les coses que n'estan més cofois és del seu pacifisme oficial. Japó no té exèrcit i no en vol tenir, i així ho ha demostrat. Abe volia canviar la Constitució per poder tenir-ne un, però el poble no li ho ha deixat fer.
En minoria al parlament s'ha vist incapaç de tirar endavant el seu programa, la reforma de la Constitució i de la llei escolar, que tants problemes ha causat amb el nostres veïns coreans, i xinesos.
Així doncs, plega, era una notícia que es veia a venir desprès de la derrota de LDP, jo me n'alegro, i espero que amb ell marxin els seus ministres reaccionaris, masclistes i xenòfobs, apa adéu! Bon vent i barca nova Abe sama.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Malauradament crec que això no s'encomanarà per ací, que tenim molt nacionalista radical per jubilar, oi ?