dimecres, de setembre 05, 2007

Japan Tech_01

Visc a pagès, crec que això ja us ho havia dit abans.
De camí a la feina, a banda i banda del carrer, hi ha masies amb un petit hortet, de tan en tan el pagès ofereix el seus productes. A peu de carrer hi deixa un cistell amb cebes amb un rètol on hi posa el preu, 10 iens. No vigila ningú, agafes la ceba i poses el 10 iens en una llauna que fa de guardiola, molt sovint amb canvi de mil iens per si algú el necessita.
Ni ha d'altres que han preferit un sistema més "sofisticat", una màquina expenedora de verdures. Tot a 100 iens, funciona com les taquilles del gimnàs amb la diferència que no et torna la moneda.
Japó és un país de contrastos molt besties, on hi màquines expenedores equipades amb càmeres que monotoritzen si un menor vol accedir a un producte que li està prohibit, que et parlen quan passes i et diuen bon dia pel matí i bona tarda al cap vespre. I on ets pots trobar una llauna al costat d'un grapat de cebes per que hi paguis el 10 iens.

Aquesta fins hi tot ofereix bosses de plàstic que han penjat al costat, té un petit armari a la dreta per desar-hi coses i la seva taulada i tot. Ep! i telèfon d'emergències, 81-2199 demaneu pel senyor Kawaguchi.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

A la turística Takayama jo vaig trobar una paradeta de verdures igual. Una capsa amb no recordo que, i al costat el potet dels diners.

Anònim ha dit...

Si que són contrastos si, ací seguim com sempre,amb venedors de melons i síndries al costat de les carreteres... encara que cada cop els veig menys !!