dijous, de juny 05, 2008

La roba bruta es renta a casa...

Si us plau fes-ho a casa. Aquesta és la frase que encapçala aquest cartell publicat per la companyia de metro de Tòquio. Parlar per telèfon està prohibit dins els trens japonesos, és molt desagradable sentir les converses d'altra gent, sobretot primera hora del mati quan tothom té son i vol tranquil·litat, però encara és més desagradable sentir una baralla d'enamorats o safareig de tota mena. El cartell no necessita paraules, crec que queda ben clar el que vol dir.
Fa uns mesos vaig tornar a Catalunya per visitar la meva família, en pujar al tren de la línia de Mataró vaig sentir la conversa que dues adolescents de barriada mantenien pels seus telèfons mòbils, era tan barruera que em vaig escandalitzar, i val a dir que he vist món. Aleshores vaig recordar la prohibició que tenim al Japó, i vaig recordar un dels motius del perquè m'agrada viure-hi.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Al TGV francès també hi ha una prohibició de fer servir els mòbils als vagons. Si rebies una trucada mentre anaven en tren havies d'anar a l'espai reservat per les bosses a parlar. I en tornar a Catalunya em va passar el mateix que tu... em vaig indignar per haver de sentir les converses alienes. Ara però ja m'hi he tornat a acostumar.

Carquinyol ha dit...

Els japonesos si que sabeu... agafes el TGV Barcelona-Madrit durant dia laborable i és com si estiguessis gairebé tres hores de viatge enmig d'una oficina.

Encara que jo faria extensible la prohibició a converses en veu mig-alta, perquè si tens la sort que se't sentin dues *nodirénommalsonant* al darrera posant a parir a tota la gent del seu poble no és precissament millor.